Το σκόρδο θεωρείται εδώ και χρόνια ένα φυσικό μέσο μείωσης των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης.
Οι επιστημονικές απόψεις για την πραγματική δράση των βιοενεργών συστατικών του διίστανται, αφού κάποιες μελέτες επιβεβαιώνουν θετική δράση, ενώ κάποιες άλλες καταλήγουν σε αντίθετα αποτελέσματα.
Πιθανολογείται πως στις μελέτες που καταλήγουν σε αρνητικά αποτελέσματα, χρησιμοποιούνται ποσότητες σκόρδου ( ≤ 10γρ. ωμού σκόρδου ημερησίως), που δεν είναι ικανές να επιφέρουν ευεργετικά αποτελέσματα ως προς τη μείωση της ολικής χοληστερόλης ή την αύξηση της «καλής» HDL χοληστερόλης.
Το σίγουρο είναι πως ακόμα κι αν δεν τρώτε τις υψηλές εκείνες ποσότητες σκόρδου που απαιτούνται για την στατιστικά αξιόλογη μείωση της χοληστερόλης, τρώγοντας σκόρδο κάνετε μόνο καλό στην υγεία σας, αφού τα συστατικά του, έχουν σημαντικές αντιοξειδωτικές και αντιθρομβωτικές ιδιότητες.
Διαβάστε ακόμα περισσότερα νέα και tips διατροφής και υγείας, κάνοντας «κλικ» στο www.formamag.gr.