counter

Κάψε θερμίδες με... «υδρόβιο» τρέξιμο!

Κάψε θερμίδες με... «υδρόβιο» τρέξιμο!
Κάψε θερμίδες με... «υδρόβιο» τρέξιμο!

Κάψε θερμίδες με... «υδρόβιο» τρέξιμο!

Είναι γνωστό ότι η παραμικρή κίνηση μέσα στο νερό λόγω της αντίστασής του, γίνεται περίπου δέκα φορές δυσκολότερη. Φαντάσου λοιπόν την αντίσταση που θα έχεις όταν τρέχεις μέσα στη θάλασσα. Κι αυτό είναι καλό γιατί: 

- Η αντίσταση του νερού τονώνει όλο το μυϊκό σύστημα. 

- Η κίνηση μέσα στο νερό κάνει ένα είδος μασάζ στο σώμα και έτσι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. 

- Ο συνδυασμός της αντίστασης του νερού και της θερμοκρασίας του βοηθάει στην καλύτερη καύση θερμίδων .Το νερό είναι πιο κρύο απ’ το σώμα κι έτσι ο οργανισμός ενεργοποιεί αυτόματα το μηχανισμό της θερμογένεσης για να προσαρμοστεί στη θερμοκρασία. Για να το πετύχει αυτό όμως αυξάνει τις καύσεις.

 

  

Κάν’ το κι εσύ!

Όλοι μπορούν να τρέξουν μέσα στη θάλασσα ανεξαρτήτως ηλικίας ή βάρους. Λόγω της μειωμένης βαρύτητας που έχουμε μέσα στο νερό νιώθουμε το σώμα μας πιο ελαφρύ και οι κινήσεις δεν επιβαρύνουν της αρθρώσεις ενώ δεν μας επιβαρύνουν ούτε κραδασμοί. Με το τρέξιμο στη θάλασσα επίσης αναζωογονείς τον οργανισμό σου από τη θαλασσινή αύρα και το ιώδιο και αφομοιώνεις τα μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία του νερού ενώ ακόμα και ο ήχος του νερού δρα σαν αγχολυτικό.

  

 

Γιατί να τρέξεις στο νερό;

Είναι μία πολύ καλή μορφή αερόβιας άσκησης Ενεργοποιεί το καρδιοαγγειακό σύστημα Δυναμώνει  τους μύες του σώματος Βοηθά στην αποκατάσταση τραυματισμών Καταπολεμά την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος Έχεις λιγότερες πιθανότητες τραυματισμού Βοηθά στους ρευματισμούς Μειώνει το στρες Αποτοξινώνει

  

 

3 τρόποι για να το δοκιμάσεις:  

 

1. Μπες στη θάλασσα με το νερό να σε καλύπτει λίγο πιο πάνω από τον αστράγαλο. Περπάτησε έντονα ή κάνε χαλαρό τρέξιμο κατά μήκος της παραλίας  περίπου 50-100 μέτρα και πάλι πίσω.Επανάλαβε τη διαδρομή 8-10 φορές . Έτσι δουλεύεις όλο το σώμα, κυρίως όμως τα πόδια. Tip: Κράτα σφιχτή την κοιλιά σου και τα χέρια σου σε ορθή γωνία δουλεύοντας και το πάνω μέρος του κορμού σε κάθε βήμα.

 

2. Πήγαινε σε ένα σημείο όπου το νερό θα σου καλύπτει και το γόνατο. Ξεκίνα να τρέχεις κατά μήκος της παραλίας  περίπου 50-100 μέτρα και πάλι πίσω. Επανάλαβε τη διαδρομή 8-10 φορές. Έτσι δουλεύεις όλο το σώμα και κυρίως πόδια, κοιλιακούς,  πλάγιους κοιλιακούς και ραχιαίους. Tip: Σήκωνε το γόνατό σου έξω από το νερό έτσι ώστε να σχηματίζει ορθή γωνία . Δούλεψε δυναμικά το πάνω μέρος του κορμού έχοντας κάθε φορά αντίθετο αγκώνα - γόνατο.

3. Δοκίμασε να τρέξεις διαγώνια με πορεία Λ σε θάλασσα που βαθαίνει σιγά - σιγά. Φρόντισε το νερό αρχικά να καλύπτει τον αστράγαλό σου και να φτάσει σταδιακά μέχρι το κόκαλο της λεκάνης σου. Επίστρεψε στο σημείο εκκίνησης και επανάλαβε τη διαδρομή 8-10 φορές. Με αυτόν τον τρόπο δουλεύεις όλο το σώμα αλλά με την αλλαγή κατεύθυνσης ενεργοποιείς περισσότερο τους προσαγωγούς και τους απαγωγούς. Tip: Κράτα την κοιλιά σου σφιχτή σε όλη τη διάρκεια και προσπάθησε να πατάς όσο γίνεται με τη φτέρνα για να ενεργοποιήσεις και τους γλουτιαίους.

 

  

Χρήσιμες συμβουλές:

 

  • Προτίμησε θάλασσα με πυθμένα με άμμο και όχι πέτρες.
  • Απόφυγε την έκθεση στον ήλιο της ώρες υψηλής ακτινοβολίας.
  • Μην ξεχνάς να φοράς αντηλιακό, το οποίο πρέπει να ανανεώνεις συχνά καθώς και καπέλο.
  • Πίνε αρκετό νερό για να μην αφυδατωθείς.

 

 

Ξέρεις ότι...

  • Όσο πιο γρήγορα προσπαθείς να κάνεις μια κίνηση μέσα στο νερό τόσο πιο μεγάλη αντίσταση έχεις;
  • Υπάρχουν ειδικά παπούτσια σαν «γάντια» για το πέλμα που μπορείς να φοράς για να μη γλιστράς;

  

 

Της Χρύσας Γιαννοπούλου, με τη συνεργασία της Μαρίας Σπυρίδων, personal trainer, σύμβουλου άσκησης & διατροφής.

  

Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR