Πρωτεΐνες, βιταµίνες της οµάδας Β και µεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών καθιστούν την επιλογή της βρόµης ένα τέλειο πρωινό. Επίσης, προσθέτοντας και τα αποξηραµένα φρούτα σε αυτή τη συνταγή λαµβάνουµε οφέλη ενός πρωινού µε υψηλό ORAC σκορ. Όλα αυτά μαζί, κάνουν τη συγκεκριμένη επιλογή super τόσο στην αρχή, όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας!
Για να το προετοιμάσουμε, θα χρειαστούμε (για 2 μερίδες):
*1 φλιτζ. δηµητριακά ολικής άλεσης *2 φλιτζ. γάλα 1,5% λιπαρά *8 αποξηραµένα δαµάσκηνα *8 αποξηραµένα βερίκοκα
Ζεσταίνουµε ελαφρώς το γάλα. Τοποθετούµε τα δηµητριακά σε ένα βαθύ πιάτο. Κόβουµε τα δαµάσκηνα και τα βερίκοκα σε µικρά κυβάκια και τα ανακατεύουµε µε τα δηµητριακά. Προσθέτουµε το γάλα.
Με τη συνεργασία του Δημήτρη Γρηγοράκη, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc Επιστημονικός Διευθυντής «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ∆ΙΑΤΡΟΦΗΣ», Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου, www.apisxnansis.gr & www.logodiatrofis.gr.
Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερα διατροφικά tips, χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την αντιοξειδωτική διατροφή και υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)