counter

Αυτοί είναι οι 3 συνηθέστεροι μύθοι για το γάλα αμυγδάλου!

Αυτοί είναι οι 3 συνηθέστεροι μύθοι για το γάλα αμυγδάλου!
Αυτοί είναι οι 3 συνηθέστεροι μύθοι για το γάλα αμυγδάλου!

Παρατηρούμε τελευταία μια αποστροφή από το αγελαδινό γάλα και μια προτίμηση για τα γάλατα άλλων πηγών. Ένα από αυτά είναι και το γάλα αμυγδάλου. Επικρατεί, μάλιστα, η άποψη ότι αυτό το γάλα προσφέρει τα διπλάσια απ' ό,τι το αγελαδινό. Κατα πόσο, όμως, αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα;Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους 3 συνηθέστερους μύθους για το γάλα αμυγδάλου.

Μύθος Νο 1: Είναι καλύτερη πηγή πρωτεΐνης

Οι ξηροί καρποί έχουν, πράγματι, υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και με το γάλα αμυγδάλου. Αυτό που κυκλοφορεί στο εμπόριο, συγκεκριμένα, περιέχει περισσότερη ποσότητα νερού και λιγότερη αμυγδάλου. Αν, λοιπόν, προτιμάτε να πίνετε αυτό το γάλα, φροντίστε να παίρνετε πρωτεΐνες από άλλες τροφές.

Μύθος Νο2: Δεν περιέχει ζάχαρη

Αποτελεί, όντως, προϊόν υγιεινής διατροφής. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη. Ειδικά όταν αναφερόμαστε σε αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, λοιπόν, είναι να μάθετε να φτιάχνετε το δικό σας γάλα αμυγδάλου.

Μύθος Νο3: Περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου

Ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα! Δεν υπάρχει κανένα μέτρο σύγκρισης όσον αφορά στην ποσότητα ασβεστίου που περιέχουν τα δυο αυτά γάλατα. Το αγελαδινό γάλα περιέχει σαφώς περισσότερο ασβέστιο. Το γάλα αμυγδάλου από την άλλη, περιέχει ανθρακικό ασβέστιο το οποίο, ωστόσο, είναι δύσκολο να απορροφηθεί από τον οργανισμό.

Αν είστε χορτοφάγος, το γάλα αμυγδάλου αποτελεί μια πηγή πρωτεϊνης, σε καμία περίπτωση, ωστόσο, η ποσότητα δεν είναι αρκετή ώστε να καλύψει τις ανάγκες τους οργανισμού σας.

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR