Οι ξηροί καρποί και τα φρούτα εποχής αποτελούν σηµαντικές πηγές βιταµινών C και Ε, ψευδάργυρου και φυσικά πολλών µονάδων ORAC. Το γάλα είναι µια πλούσια πηγή πρωτεϊνών υψηλότατης βιολογικής αξίας, βιταµινών A και D, που προστατεύουν από την οστεοπόρωση. Όλα αυτά μαζί, κάνουν το συγκεκριμένο πρωινό κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους! Τι θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε; Λοιπόν, έχουμε και λέμε…
Για δύο μπολ γάλα με δημητριακά ολικής άλεσης, αμύγδαλα, καρύδια & φρούτα εποχής θα χρειαστείτε:
*1 φλιτζ. δηµητριακά ολικής άλεσης *2 φλιτζ. γάλα 1,5% λιπαρά *4 κ.σ. καρυδόψιχα *10 αµύγδαλα *2 φλιτζ. φρούτα εποχής (µπανάνα, µήλο, αχλάδι, σταφύλι, ακτινίδιο, φράουλες κ.λπ.).
Ζεσταίνετε ελαφρώς το γάλα. Τοποθετείτε τα δηµητριακά ολικής άλεσης σε ένα βαθύ πιάτο και προσθέτετε τα καρύδια και τα αµύγδαλα. Ψιλοκόβετε τα φρούτα της αρεσκείας σας και τα ανακατεύετε µε τα δηµητριακά. Τέλος, προσθέτετε το γάλα.
Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 5.100.
Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες αντιοξειδωτικές συνταγές του Δημήτρη Γρηγοράκη στο ένθετο MY cooking του περιοδικού που κυκλοφορεί στα περίπτερα.