counter

Ας αρχίσει ο χορός!

Ας αρχίσει ο χορός!

Ας αρχίσει ο χορός

Γιατί να κάνω χορό;

- Χαρίζει ευλυγισία

- Βοηθά στην απόκτηση και διατήρηση σωστής στάσης σώματος

- Προσφερει πλαστικότητα στις κινήσεις σου

- Γυμνάζει τα άκρα και τις κλειδώσεις

- Αυξάνει τη σωματική αντοχή

- Τονώνει ολόκληρο το μυϊκό σύστημα

- Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση

 

 

Κάνει καλό στις σχέσεις σου

Όταν ασχολούμαστε με το χορό αντιλαμβανόμαστε καλύτερα την ατομικότητά μας αλλά και τη σημασία της ομαδικότητας. Επίσης γινόμαστε πιο κοινωνικοί καθώς ερχόμαστε σε επαφή με άλλα άτομα ενώ παράλληλα τονώνεται η αυτοπεποίθησή μας.

 

 

Λάτιν, zumba ή κάτι άλλο;

Κάθε είδος χορού προσφέρει διαφορετικού είδους εκτόνωση, έκφραση και εκγύμναση. Ο κλασικός χορός π.χ. προσφέρει τεχνική εκπαίδευση του σώματος σε πιο λεπτές κινήσεις, ακούσματα κλασσικής μουσικής και πειθαρχία μυαλού και σώματος. Το λάτιν από την άλλη περιλαμβάνει κινήσεις που ενισχύουν τον αισθησιασμό ενώ η Zumba συνδυάζει αερόβια γυμναστική με λάτιν χορό και μουσική, εκτόνωση, διασκέδαση χωρίς να χρειάζεται γνώση χορού ή τεχνικής. Στο σύγχρονο χορό μαθαίνεις να κινείσαι και να εκφράζεσαι ελεύθερα στο χώρο μέσα από δυναμικές και λυρικές εναλλαγές κινήσεων με συνεχόμενη ροή ενώ στο χορό funky jazz και στο hip-hop εκφράζεσαι μέσω κινήσεων πλούσιων σε ένταση, πάθος, φαντασία και διασκεδαστικές χορογραφίες.

 

Πώς να βρω τι μου ταιριάζει; Πριν διαλέξεις με ποιο είδος χορού θες να ασχοληθείς πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν τα εξής: την ηλικία σου, τις μουσικές σου προτιμήσεις, το πόσο έντονα θες να ασκηθείς, την τυχόν προηγούμενη επαφή σου με το χορό γενικά ή με ένα συγκεκριμένος είδος και το λόγο για τον οποίο θες να ασχοληθείς (πχ κοινωνικοποίηση, διασκέδαση, εκγύμναση, γνώση εξειδικευμένης τεχνικής, ομαδική ή ατομική έκφραση)

 

 

Μπορώ να ξεκινήσω σε κάθε ηλικία;

Φυσικά. Όλα τα είδη χορού μπορούν να προσαρμοστούν και να διδαχθούν κατάλληλα με βάση τις ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας. Δεν σταματάμε να χορεύουμε επειδή μεγαλώνουμε, αλλά μεγαλώνουμε αν σταματήσουμε να χορεύουμε.

 

 

Τι να προσέξω πριν ξεκινήσω; Αν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας ή παλιότερους τραυματισμούς πρέπει αρχικά να συμβουλευτείς τον γιατρό σου και εφόσον στο επιτρέψει να ενημερώσεις τον καθηγητή χορού σχετικά με τα παραπάνω προβλήματα έτσι ώστε να προσαρμόσει κατάλληλα το μάθημα.

 

 

Πώς να διαλέξω σχολή;

Πρέπει σίγουρα να ελέγξεις αν τηρεί τις κατάλληλες τεχνικές προϋποθέσεις (κατάλληλο πάτωμα, εξαερισμός, μέγεθος, τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, υλικοτεχνική υποδομή) και φυσικά αν το διδακτικό προσωπικό έχει πιστοποιημένες γνώσεις και ακολουθεί τις οδηγίες ασφαλούς πρακτικής. Πολύ σημαντικό είναι επίσης να επιλέξεις μία σχολή που σέβεται την ατομικότητας και τη διαφορετικότητα των αναγκών των μαθητών της. Είναι βασικό να παρέχονται ίσες ευκαιρίες και ίση μεταχείριση σε όλους.

 

 

Χρειάζεται εξοπλισμός;

Ανάλογα με το είδος χορού με το οποίο θα ασχοληθείς χρειάζεται και η αντίστοιχη ενδυμασία. Για παράδειγμα, στο σύγχρονο χορό χρειάζονται άνετα ρούχα που να εξασφαλίζουν την ευκολία κινήσεων, ενώ στους λάτιν χορούς χρησιμοποιούνται κατάλληλα υποδήματα.

 

 

Πόσο θα μου στοιχίσει;

Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με το είδος του χορού, τη συχνότητα των μαθημάτων, τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, τη διάρκεια του μαθήματος, καθώς και από το αν το μάθημα διεξάγεται σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο.

 

 

Ποιοι χοροί είναι της μόδας;

Ο χορός ανέκαθεν υπήρχε στη ζωή μας. Ανάλογα όμως με την περίοδο κάποια είδη παρουσιάζουν μεγαλύτερη ζήτηση. Επειδή αυτή την περίοδο οι περισσότεροι έχουν ανάγκη -λόγω των οικονομικών και κοινωνικών αναπροσαρμογών- να διασκεδάσουν, να εκτονωθούν αλλά και να γυμναστούν ταυτόχρονα, τα προγράμματα Zumba έχουνε μεγάλη επιτυχία. Πριν όμως κάποιος επιλέξει ή απορρίψει ένα είδος χορού καλό είναι να παρακολουθήσει τουλάχιστον ένα δοκιμαστικό μάθημα.

 

Διαβάστε ακόμα περισσότερα νέα και tips διατροφής και υγείας, κάνοντας «κλικ» στο www.formamag.gr.

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne