X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

«Αθώο» το τυρί, «ένοχο» το βούτυρο!

«Αθώο» το τυρί, «ένοχο» το βούτυρο!

Δανοί επιστήμονες αναιρούν τον συσχετισμό κατανάλωσης τυριού και υψηλής «κακής» χοληστερόλης και δίνουν στο τυράκι το πράσινο φως για το τραπέζι μας, αφού, ύστερα από σχετική έρευνα που διεξήγαγαν κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα:

  

Η καθημερινή κατανάλωση τυριού δεν έχει τόσο αρνητικές επιπτώσεις στα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης όσο αυτές που παρουσιάζονται έπειτα από αντίστοιχη κατανάλωση βουτύρου. Αυτό παρατηρείται λόγω του ότι τα λιπαρά των τυριών δεν είναι τόσο κακά όσο αυτά που περιέχονται στο βούτυρο.

  

Επιπλέον, το τυρί έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε ασβέστιο το οποίο –βάσει προηγούμενων ερευνών– ενισχύει την απομάκρυνση του λίπους από τον οργανισμό μέσω του πεπτικού συστήματος.

  

Κάπως έτσι, συνδυάζοντας το τυράκι με μια ισορροπημένη διατροφή, ο… κώδωνας του κινδύνου θα παραμένει σιωπηλός!  

 

  

Της Μάρθας Αγγελοπούλου

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)