Ασφαλής είναι για την καρδιά μας η κατανάλωση τηγανητών αν έχουν μαγειρευτεί με ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, σύμφωνα με νέα ισπανική έρευνα. Οι επιστήμονες μελέτησαν πάνω από 40.000 Ισπανούς ενήλικες για μια περίοδο 11 ετών αναφορικά με τον τρόπο μαγειρέματος και το είδος των φαγητών που έτρωγαν σε συνάρτηση με την υγεία τους.
Στο τέλος οι επιστήμονες συμπέραναν ότι δεν παρατηρήθηκε καμία σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση τηγανητών τροφών και στον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου ή θανάτου.
Μην το παρακάνετε όμως! Αν και το τηγάνισμα αποτελεί μια από τις πιο συνηθισμένες μεθόδους μαγειρέματος, με τον τρόπο αυτό η τροφή απορροφά τα λίπη των ελαίων και αποκτά περισσότερες θερμίδες. Κάτι το οποίο θα πρέπει (οπωσδήποτε) να αποφεύγουμε στην καθημερινότητά μας…
Της Μάρθας Αγγελοπούλου
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)