counter

Zeraw: Ο ρατσισμός που βίωσε και αυτό που τον συνδέει με τους αδελφούς Αντετοκούνμπο

Zeraw: Ο ρατσισμός που βίωσε και αυτό που τον συνδέει με τους αδελφούς Αντετοκούνμπο
Zeraw: Ο ρατσισμός που βίωσε και αυτό που τον συνδέει με τους αδελφούς Αντετοκούνμπο

Zeraw, μέλος του συγκροτήματος Vegas, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό People και τον Μαρίνο Βυθούλκα και αναφέρθηκε στις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχτηκε στο παρελθόν, ενώ παράλληλα αποκάλυψε τι τον συνδέει με τους αδερφούς Αντετοκούνμπο.

Zeraw δήλωσε: «Έχω πολλούς φίλους που τους φαίνεται απίστευτο, εν έτει 2019, να υπάρχει ακόμα ρατσισμός. Και όμως, υπάρχει, κάτι που φάνηκε και από ορισμένα σχόλια που έγιναν για τον Θανάση Αντετοκούνμπο. Γνωρίζω τον Γιάννη και τον Θανάση. Κινούμασταν στην ίδια γειτονιά, στις ίδιες μπασκέτες. Επειδή ήταν μικρότεροι, δεν είχαμε επαφές. Ο πρώτος τους προπονητής, όμως, στο μπάσκετ, ο Σπύρος Βελλινιάτης, ήταν και δικός μου προπονητής. Ο Σπύρος πίστευε στις δυνατότητες των παιδιών που κατάγονται από την Αφρική. Έβλεπε πως ήμασταν κάπως «γκετοποιημένοι», διότι, κακά τα ψέματα, η κοινωνία μάς είχε βάλει στην άκρη. Πάντα είχαμε πρόβλημα με τα χαρτιά μας και με τις άδειες παραμονής. Ο Σπύρος, λοιπόν, θεωρούσε πως ένας τρόπος να μην μπλέξουμε σε κακοτοπιές είναι ο αθλητισμός. Πάντα μας προέτρεπε να ασχοληθούμε με το μπάσκετ. Δεν είναι τυχαίο που πάρα πολλά παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών είχαν προπονητή τον Σπύρο. Μέσω του Σπύρου γνώρισα και τα αδέλφια Αντετοκούνμπο».

Όσον αφορά το ζήτημα του ρατσισμού, ο Zeraw είναι ανέφερε: «Πάντα θα υπάρχει ρατσισμός, αλλά είναι κάτι που θα μπορούσε να μειωθεί ή οι επιπτώσεις που έχει να ελαττωθούν σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Στο παρελθόν έχει τύχει να με συλλάβουν έξι φορές μέσα σε μία εβδομάδα! Ήμουν 22 χρόνων. Με έχουν συλλάβει στο Μαρούσι, στη Νέα Ιωνία, στο Νέο Ηράκλειο, στην Πατησίων, στο Περιστέρι… Σε πολλές περιπτώσεις, μου είχαν περάσει χειροπέδες. Ειδικά στη Νέα Ιωνία, όταν έγινε η προσαγωγή, θυμάμαι ότι καθόμουν στο γραφείο του αξιωματικού Υπηρεσίας και εκείνος δεν μου τις έβγαζε γιατί ήμασταν οι δυο μας και προφανώς φοβόταν. Ακόμα και τώρα έχει συμβεί να με σταματήσουν. Το θέμα είναι ότι έρχονται εκεί που κάθομαι σε ένα τραπέζι και τρώω ένα σάντουιτς, τους ρωτάω “Γιατί;” και μου απαντάνε “Μας φάνηκες ύποπτος”. Και λέω εγώ, ύποπτος επειδή τρώω ένα σάντουιτς;».

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR