counter

Χρήστος Κυριαζής: Το βιογραφικό, η ζωή και τα τραγούδια του που έγιναν μεγάλες επιτυχίες

Χρήστος Κυριαζής: Το βιογραφικό, η ζωή και τα τραγούδια του που έγιναν μεγάλες επιτυχίες
Χρήστος Κυριαζής: Το βιογραφικό, η ζωή και τα τραγούδια του που έγιναν μεγάλες επιτυχίες

Θλίψη προκάλεσε ο θάνατος του Χρήστου Κυριαζή σε ηλικία 68 ετών από καρκίνο.

Ο τραγουδιστής έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό τραγούδι και γι΄αυτό ο θάνατός του συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Χρήστος Κυριαζής - Βιογραφικό

  • Ο Χρήστος Κυριαζής γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1953 στον Πειραιά
  • Μεγάλωσε στα Καμίνια
  • Ο πατέρας του εργαζόταν ως επιπλοποιός και λόγω της οικογενειακής παράδοσης κι εκείνος έμαθε τη τέχνη ποτέ όμως δεν έκρυψε την αγάπη του για τη μουσική
  • Στην διάρκεια της ζωής του το όνομά του συνδέθηκε και με την κατασκευή επίπλων
  • Σε ηλικία 12 ετών ο μικρός Χρήστος Κυριαζής πήρε μία χειροποίητη κιθάρα κι άρχισε να προσπαθεί μέσα από αυτήν, να μάθει τις νότες

  • Πέντε χρόνια αργότερα, έπαιζε με ένα μικρό rock συγκρότημα σε καφετέριες και ζαχαροπλαστεία της εποχής
  • Δημιουργός και μέλος του Συγκροτήματος «Πρόκες» (1972) και προηγουμένως, των Συγκροτημάτων «Mirabilis Zalapa» και «What a pity»
  • Κατόπιν ο Χρήστος Κυριαζής έφυγε για σπουδές στην Ιταλία. Όταν επέστρεψε, στράφηκε προς τη λαϊκή μουσική

  • Ο δίσκος του 1992 που φέρει τον τίτλο της μεγάλης επιτυχίας του «Μου θυμίζεις τη μάνα μου»  έγινε πλατινένιος, ξεπερνώντας τα 125.000 αντίτυπα!

Χρήστος Κυριαζής - Τον ανακάλυψε ο Βλάσσης Μπονάτσος

“Πάντα δίπλα μου ήταν η κιθάρα. Και έγραφα. Και από τότε πάντα λέω μόνο τα δικά μου. Είχα δώσει και στη  Minos πολλά τραγούδια μου. Στους Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Κούτρα, Θέμη Ανδρεάδη, σε πολλούς. Λίγο μετά στον Μαργαρίτη. Να σου πω για τον Βλάση Μπονάτσο πως μας ανακάλυψε πολύ νωρίτερα: στο κλαμπ Hobby, Πλατεία Αμερικής, υπόγειο, βαράγαμε σαν τρελοί, είχε έρθει και με παρατηρούσε πώς έλεγα τους στίχους. Μου λέει μετά: Έρχεσαι μαζί μου; Έχω ένα συγκρότημα, τους Πελόμα Μποκιού.

Έπαιζα μόνο δικά μου. Μας παίρνουν support οι Πελόμα στο Τσιν Τσιν, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής. Το είχε ένας εφοπλιστής, ο Αθανασίου, τρομερός. Γίνεται χαμός. Έρχονται συγκροτήματα, τους έκανε εντύπωση ο στίχος. Ένα πρωί, είδα τα τανκς. Στο Τσιν Τσιν ήμαστε κατά το ήμισυ Πρόκες, λεγόμασταν Mirabilis Jalapa, ένα φυτό λατινικό. Γίνεται το πραξικόπημα. Καίγονται όλα. Ξεκινώ την ιστορία με τα έπιπλα και πάει καλά. Από τον πρώτο δίσκο που έκανα στη Λύρα ακούει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου το Βράδυ Σαββάτου και μου λέει το θέλω. Με πήρε πρώτα ο Αχιλλέας Θεοφίλου και μετά ο Βασίλης. Άρχισε να ακούγεται το όνομά μου. Μου λέει ο Αντώνης ο Τουρκογιώργης να κάνουμε και άλλο δίσκο. Κάναμε ενορχήστρωση από τηλεφώνου, άκου τα μπετά (μπάσο ντραμς), του έλεγα εγώ πιο αργά ή πιο γρήγορα και τα έφτιαχνε."

Χρήστος Κυριαζής - Η πολυσυζυτημένη σχέση του με τη Βάνα Μπάρμπα

"Ήμασταν μαζί δύο χρόνια περίπου. Έχω να θυμάμαι υπέροχα πράγματα και χαθήκαμε, όταν μου έφερε το καροτσάκι για την κόρη μου. Πέρασα υπέροχα. Για μένα ήταν από τις πιο ωραίες μου σχέσεις. Τον αγαπάω βαθιά και οι άνθρωποι που αγαπιούνται, στην ουσία δεν χωρίζουν ποτέ. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να έχουμε ποιοτικές σχέσεις και όχι ποσοτικές” είχε δηλώσει η ηθοποιός σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Λένε μάλιστα ότι το τραγούδι "Έχω κλάψει" ο Χρήστος Κυριαζής το έγραψε για το χωρισμό του από την ηθοποιό.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR