counter

Χιόνια την Τετάρτη ακόμα και στην Αττική!

Χιόνια την Τετάρτη ακόμα και στην Αττική!
Χιόνια την Τετάρτη ακόμα και στην Αττική!

Καιρός χιόνια

Στην Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί σήμερα η θερμοκρασία ήταν στους 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ συνθήκες παγετού επικρατούν στο μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας. Στους 3 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία και στην πόλη της Έδεσσας, ενώ αλυσίδες απαιτούνται από τον Άγιο Αθανάσιο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος από την Κερασιά. Ωστόσο, το χιονοδρομικό κέντρο δεν λειτουργεί.

Κλειστά είναι και τα χιονοδρομικά κέντρα στο Σέλι και στα 3-5 Πηγάδια, με τη θερμοκρασία στους 2 βαθμούς Κελσίου στην πόλη της Βέροιας. Στον 1 βαθμό Κελσίου είναι η θερμοκρασία στις Σέρρες και στον Πολύγυρο, με αισθητό το αίσθημα της παγωνιάς. Στους -4 βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία στη Φλώρινα, ενώ απαιτούνται αλυσίδες στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βιτσίου. Στους -3 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην πόλη των Γρεβενών, ενώ χωρίς αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, που λειτουργεί κανονικά.

Την αναμένεται παγετός τη νύχτα και το πρωί στα Βόρεια ηπειρωτικά, συννεφιά στα Ανατολικά και Νότια όπου θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, ακόμη και σε περιοχές της Ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 8. Η θερμοκρασία σε πτώση από Βορρά προς Νότο δεν πρόκειται να ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 13 βαθμούς Κελσίου. Η χαμηλή πτήση του υδραργύρου θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα. 

Την Τετάρτη η θερομοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ αναμένεται παγετός τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρός. 

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρσία, στα ανατολικά και νότια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, ενώ υπάρχει πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ με εξασθένηση από τη νύχτα της Πέμπτης.

Πηγή: www.antenna.gr

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR