counter

Τζίμης Πανούσης: Η Μαddona, τα περιστέρια και ο Βαμβακάρης

Τζίμης Πανούσης: Η Μαddona, τα περιστέρια και ο Βαμβακάρης
Τζίμης Πανούσης: Η Μαddona, τα περιστέρια και ο Βαμβακάρης

ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

Το… πολύπλευρο ταλέντο του αποκάλυψε μιλώντας στη εφημερίδα "Real" και τη δημοσιογράφο Σοφία Διγενή-Κολιοτάση ο Τζίμης Πανούσης.

Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης, ο οποίος επιστρέφει στη νύχτα έπειτα από ένα χρόνο λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε,  σημείωσε ότι λόγω ηλικίας έχει αρχίσει και πιάνει τις παλιές τέχνες που τις είχε αφήσει.

Παράλληλα μίλησε για την Επίδαυρο, στο Στάθη Ψάλτη αλλά και τον… σύγχρονο Βαμβακάρη.

"Τώρα που κοντεύω τα 60, προσπαθώ να πιάσω παλιές τέχνες που είχα αφήσει. Υπήρξα κάποτε φωτογράφος πορνό και μετά ζωγράφος. Έμπαινα σε σκοτεινό θάλαμο. Ασχολήθηκα και πάλι με τη ζωγραφική. Έχω δουλέψει σε θιάσους, μπουλούκια, έχω μάθει τη δουλειά του ταχυδακτυλουργού. Μου την έμαθε ένας καραγκιοζοπαίκτης. Ξέρω να εξαφανίζω περιστέρια και τέτοια…" σημειώνει, ενώ κάνει και μία ιδιαίτερη περιγραφή του εαυτού του:

"Εγώ είμαι Μαντόνα και Καζαντζίδης. Δηλαδή είμαι λαϊκός καλλιτέχνης, Star και Mega, μέγκας καλλιτέχνης".

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να πρωταγωνιστεί το καλοκαίρι στην Επίδαυρο δίπλα στον Διονύση Σαββόπουλο στον "Πλούτο" του Αριστοφάνη, βάζει τα πράγματα στη θέση τους με τον δικό του τρόπο:

"Δεν έχουμε κάνει καμία συζήτηση ακόμα. Όταν θα κάνουμε κάτι τέτοιο και θα είμαστε έτοιμοι, θα το πούμε. Άλλωστε έχω πολλές αντιρρήσεις σε ότι αφορά στα πρόσωπα της παράστασης. Θέλω οπωσδήποτε τον Στάθη Ψάλτη σε κεντρικό ρόλο. Γιατί εκείνο που θέλω είναι να συνδυάσω τη λαϊκή κουλτούρα με την κουλτούρα που εκφράζουμε εμείς. Όσον αφορά στον Διονύση Σαββόπουλο, για μένα είναι ο σύγχρονος Βαμβακάρης".

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR