counter

Τσίπρας: Δηλώσεις για το μεταναστευτικό στη Σύνοδο Κορυφής

Τσίπρας: Δηλώσεις για το μεταναστευτικό στη Σύνοδο Κορυφής
Τσίπρας: Δηλώσεις για το μεταναστευτικό στη Σύνοδο Κορυφής

Τσίπρας

Τι είπε ο Πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό. Συναντήθηκε με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

«Ενωμένη Ευρώπη σημαίνει να μοιραζόμαστε τις ευθύνες, τα βάρη, τις δεξιότητες και το κοινό μας μέλλον», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος το απόγευμα στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου θα αναζητηθούν λύσεις για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

«Το πιο επείγον» ζήτημα που θα πρέπει να ρυθμίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «να ανακτήσει τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της», τόνισε από πλευράς του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής που είναι αφιερωμένη στο προσφυγικό.

«Το ερώτημα που θα πρέπει να θέσουμε απόψε είναι πώς θα ξαναβρούμε τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων μας. Διαφορετικά, δεν έχει νόημα να μιλάμε για μια κοινή μεταναστευτική πολιτική», υπογράμμισε ο κ. Τουσκ.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Επίσης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα. Κύκλοι της σοσιαλιστικής ομάδας ανέφεραν ότι στο επίκεντρο της συνάντησής τους βρέθηκαν τα θέματα της οικονομικής πολιτικής, της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, καθώς και του τρόπου εμπλοκής τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγή antenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR