counter

Το "τελευταίο αντίο" στον Νέλσον Μαντέλα

Το "τελευταίο αντίο" στον Νέλσον Μαντέλα
Το "τελευταίο αντίο" στον Νέλσον Μαντέλα

Nelson Mantela

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και παρουσία μόλις 450 ανθρώπων, ο Νέλσον Μαντέλα οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, δίπλα στους γονείς και τα τρία από τα παιδιά του.
Η τελετή της ταφής του Νέλσον Μαντέλα έγινε στο χωριό Κούνου στην επαρχία του Ανατολικού Ακρωτηρίου της Νοτίου Αφρικής, στην ιδιοκτησία της οικογενείας του, σύμφωνα με τα τελετουργικά των Κόζα, της φυλής του Μαντέλα. Η τελετή της κηδείας μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση ενώ μεγάλες οθόνες είχαν στηθεί για το λόγο αυτό σε ολόκληρη τη χώρα.

Η κηδεία του Νέλσον Μαντέλα άρχισε το πρωί της Κυριακής, σε μια τελετή παρουσία 4.500 ανθρώπων, ανάμεσά τους μέλη του κυβερνώντος Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου, μέλη της οικογένειας του, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, Αφρικανοί και άλλοι ηγέτες και διασημότητες, όπως η Oprah, ο πρίγκιπας Κάρολος, ο Κροίσος Richard Branson  και ο ηθοποιός, Forest Whitaker .

Με την κηδεία ολοκληρώθηκε το δεκαήμερο πένθος για τον θάνατο του Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος πέθανε στις 5 Δεκεμβρίου σε ηλικία 95 ετών. 

Nelson Mantela

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR