counter

Το συγκινητικό κείμενο του Γιώργου Λιάγκα για παίκτρια του "The Voice"

Το συγκινητικό κείμενο του Γιώργου Λιάγκα για παίκτρια του "The Voice"
Το συγκινητικό κείμενο του Γιώργου Λιάγκα για παίκτρια του "The Voice"

The voice

Ένα ιδιαιτέρως τρυφερό και συγκινητικό κείμενο για την μικροκαμωμένη τραγουδίστρια του "The Voice", Μαριάννα Ροζαλίν Μακρέλ, έγραψε ο Γιώργος Λιάγκας στη στήλη του στην εφημερίδα Real.

Ο παρουσιαστής με αφορμή τις δηλώσεις της Μαριάννας Ροζαλίν Μακρέλ, ότι λόγω της σωματικής της διάπλασης έχει δεχθεί πολλές φορές επιθέσεις βίας, μιλάει για τον ρατσισμό και τον εγκλωβισμό πολλές φορές στις υποταγές του Lifestyle. 

Δείτε τι έγραψε ο Γιώργος Λιάγκας  

"Η Μαριάννα Ροζαλίν Μακρέλ είναι ένα κορίτσι 23 ετών. Είναι γελαστή, ντροπαλή, ένα καθημερινό μοντέρνο κορίτσι. Η μαμά της είναι Ελληνίδα, ο πατέρας της Άγγλος. Γνωρίστηκαν πριν χρόνια στις Βρυξέλλες όπου σπούδαζαν. Ερωτεύτηκαν και ήρθαν στην Ελλάδα για να ζήσουν. Καρπός του έρωτα τους η κόρη τους. Σπουδάζει Αγγλική φιλολογία, έχει αρκετούς καλούς φίλους, με τους οποίους πηγαίνει σινεμά, για καφέ ή για βόλτες. Μεγάλη της αγάπη, η μουσική. Η γιατροί εντόπισαν, όταν ήταν ακόμη μωρό, ότι γελάει διαφορετικά και οι γονείς κατάλαβαν ότι πιο εύκολα μπορούσε να μουρμουρίσει τη μελωδία ενός τραγουδιού από το να πει τις πρώτες της λέξεις. Πέντε χρονών πήγε στο ωδείο. Εκεί, γύρο στα 12, ήταν η πρώτη φορά που έφαγε πολύ ξύλο στο σχολείο, από την παρέα των... προχωρημένων, που το έκαναν έτσι, για να σπάσουν πλάκα. Αυτό επαναλήφθηκε ακόμα μια φορά από μια παρέα σε έξοδό της. Πάλι για να σπάσουν πλάκα. Και η μητέρα της είχε πέσει θύμα βίας, λίγες εβδομάδες πριν, σε μια βόλτα σε γνωστό εμπορικό κέντρο, από μια παρέα  που την είδαν και έβαλαν τα γέλια πριν βιαιοπραγήσουν.

Σε τι διαφέρουν; Επί της ουσίας σε τίποτα. Ίσα, ίσα, σε πολλά υπερτερούν. Απλά είχαν ελλιπή ανάπτυξη και τους λείπουν αρκετοί πόντοι από αυτό που θεωρούμε φυσιολογικό. Η μαμά της όταν ήταν μικρή η Μαριάννα της ζωγράφιζε ζωάκια με μεγάλες διαφορές μεγέθους και προσπαθούσε να την πείσει πως τα μικρόσωμα ζώα δεν είναι κατ' ανάγκη και κατώτερα. Της μίλησε πολύ, της τόνωσε το εγώ, έβγαλε ένα υγιές παιδί με ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Δεν δημιούργησε ένα νέο Κωσταλέξι. Όχι μόνο την ενθάρρυνε να βγαίνει έξω, αλλά και να εκτίθεται δημόσια κιόλας. Στην αρχή η Μαριάννα ντρεπόταν πολύ κάθε φορά που άκουγε γέλια ή εισέπραττε περίεργα βλέμματα όταν έμπαινε σε έναν καινούργιο χώρο. Τώρα πια γελά εκείνη με τις αντιδράσεις των άλλων. Η μαμά ήταν που την παρότρυνε να έρθει στο The Voice. Βλέπετε, θέλει τόσο πολύ να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι. Είχε πάει και στο παρελθόν και σε άλλα αντίστοιχα παιχνίδια. Μόνο που δεν της έδωσαν καν την ευκαιρία να δοκιμάσει "Δεν έχει το πακέτο" της είπαν, εννοώντας προφανώς πως δεν είναι 1,80μ. αγγελάκι της Victoria's Secret. Όμως, η Μαριάννα δεν το έβαλε κάτω.

"Οι άνθρωποι δεν είναι πακέτα", είπε στην συνέντευξή της, δίνοντας γροθιά στο στομάχι στην εμβρόντητη για μια ακόμα φορά Ελληνική κοινωνία που παρακολούθησε το παιχνίδι και έπεσε για μια ακόμα φορά από τα σύννεφα στην ανακάλυψη πως, ναι, είμαστε ρατσιστές. Έχουμε εγκλωβιστεί στην εικόνα που το life style έχει δημιουργήσει για να μας υποδείξει ποιο είναι το κοινωνικά αποδεκτό και ξεχωριστό. Και είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε στον Καιάδα της αισθητικής που μας έχουν επιβάλλει οτιδήποτε είναι πιο χοντρό, πιο ψηλό, πιο κοντό, πιο μαύρο από αυτό που μας έχουν μάθει να θεωρούμε τέλειο.
Μόνο που οι άνθρωποι δεν είναι μηχανές για να είναι ομοιόμορφοι. Και διαφέρουν από αυτές, ακριβώς γιατί έχουν ψυχή και συναίσθημα. Τώρα αν αυτό είναι πάντα καλό, ας το σκεφτεί ο κύριος και η κυρία την επόμενη φορά που θα αποκαλέσει αυτήν ή αυτόν που στα μάτια του φαντάζει διαφορετικός με τον χαρακτηριστικό που μέχρι εκεί φτάνει να δει. Σκληρό, αλλά εύχομαι σε όλους να μην χρειαστεί να διαπιστώσουμε πώς είναι το συναίσθημα όταν κάτι συμβεί πολύ κοντά μας, γιατί τότε το "πακέτο" δεν θα διαθέτει σφραγίδα να επιστραφεί στον αποστολέα του".

Μαριάννα Ροζαλίν Μακρέλ VOICE

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR