counter

Το μήνυμα του Γιώργου Τσαλίκη με αφορμή την τελευταία μέρα καραντίνας

Το μήνυμα του Γιώργου Τσαλίκη με αφορμή την τελευταία μέρα καραντίνας
Το μήνυμα του Γιώργου Τσαλίκη με αφορμή την τελευταία μέρα καραντίνας

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα της καραντίνας αφού από αύριο μπαίνουμε πάλι σε μια νέα πραγματικότητα, εντελώς διαφορετική από αυτή που είχαμε μάθει να ζούμε τα προηγούμενα χρόνια.

Με αφορμή λοιπόν αυτή τη νέα πραγματικότητα που μας περιμένει αλλά και όλα εκείνα που ζήσαμε τους τελευταίους δυο μήνες, ο Γιώργος Τσαλίκης θέλησε να καταγράψει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του και να στείλει το δικό του μήνυμα στους διαδικτυακούς του φίλους.

«Τελευταία μέρα καραντίνας ... Ή η ζωή αλλιώς ... 3/5/2020. Ήταν μια μέρα του 2020 που για να μπορέσουμε να περάσουμε τη λαίλαπα της πανδημίας έπρεπε να κλειστούμε στα σπίτια μας .. Να ξεχάσουμε συναναστροφές , γονείς , φίλους , συνήθειες , τα πάντα και να μπούμε σε καραντίνα ζωής ... Πειθαρχήσαμε , εμπιστευθήκαμε ,ακούσαμε τους ειδικούς , σκεφτήκαμε , προβληματιστήκαμε , αναθεωρήσαμε , το περάσαμε ...👍🙏🏻 Από αύριο βγαίνουμε σιγά σιγά πάλι έξω στη ζωή ...Μια ζωή αλλιώς ...Μια ζωή στην οποία δεν έχουν ακόμα όλοι μερίδιο .. Μια ζωή που ακόμα κι εκείνοι που μας συμβουλεύουν «ψάχνουν» να βρουν τα πατήματα τους για το πως θα θυμίζει κανονική .. (όπου κανονική βλέπε όπως πριν). Δε θα είναι όμως ... Όλα είναι αλλιώς ..Και αυτό θα κρατήσει αρκετό καιρό ...Κάποιοι αρχίζουν και λένε πρόβατα ξυπνάτε μας κοροϊδεύουν !Το παιχνίδι είναι στημένο !Κάποιοι λένε ότι σε όλες τις κρίσεις θα βρίσκουν θεωρίες συνομωσίας γιατί είναι μεγάλο το βάρος της ατομικής ευθύνης κι έχουμε μάθει μια ζωή να τα ρίχνουμε στους άλλους στα ζόρια ..Το σίγουρο είναι ότι πολλοί συνάνθρωποι μας περνάνε δύσκολα και θα περάσουν ακόμα πιο δύσκολα ...Και τώρα .. τι θα γίνει ;;;; ...Πιστεύω πολύ στο Θεό. Όχι επειδή με βολεύει ...Επειδή υπάρχει ...Και είναι μέσα μας ..Ο θεός μέσα μας είναι η πίστη , η δύναμη , Η ΑΓΑΠΗ ! Αυτή θα πρέπει να μας οδηγεί αυτή τη δύσκολη περίοδο .. που είναι μακρά ...Και αυτή θα πρέπει να οδηγεί και τους ειδήμονες ...Η Αγάπη και η αλληλεγγύη ...Δείξε μου ότι με αγαπάς ..Πες το μου ..Ότι με καταλαβαίνεις ...Έτσι μου απαλύνεις τις πληγές ...Αυτό ακριβώς ισχύει και σε μια κοινωνία ...Ένα σώμα είναι η κοινωνία που θέλει αγάπη , στοργή , φροντίδα ...Ένα μυαλό που αν του εξηγήσεις με ειλικρίνεια και κατανόηση του στενεύεις τα περιθώρια για δεύτερες σκέψεις και του δίνεις δύναμη ...Όσο μπερδεμένο είναι αυτό το κείμενο , τόσο μπερδεμένη είναι και η κατάσταση ... Με αντικρουόμενα συναισθήματα , με τη λογική κόντρα στη λογική ...Το φόβο κόντρα στην πίστη ...Καλωσορίζω με χαμόγελο τον εαυτό μου σε αυτή τη καινούργια ζωή αλλιώς ..Και του λέω :Θα βγεις ΚΑΙ απ αυτό νικητής ..Καλημέρα» έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Γιώργος Τσαλίκης.

Δείτε παρακάτω τη δημοσίευσή του.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR