counter

Το μάθημα που μου έμαθε να ελέγχω τους φόβους μου (Στο Stamatina' s View)

Το μάθημα που μου έμαθε να ελέγχω τους φόβους μου (Στο Stamatina' s View)
Το μάθημα που μου έμαθε να ελέγχω τους φόβους μου (Στο Stamatina' s View)

Σταματίνα Τσιμτσιλή

Τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια παρακολουθώ μαθήματα αυτογνωσίας και αυτοεξέλιξης. Όταν πρωτοάκουσα γι αυτά  από την αδελφή μου, ήμουν αρκετά δύσπιστη για το αποτέλεσμα που θα είχαν.

Κάνοντας  όμως τον απολογισμό μου, βλέπω ότι και αποτέλεσμα έχουν και με βοήθησαν να μπω σε μια τελείως διαφορετική λογική προσέγγισης για το οτιδήποτε μπορεί να συμβαίνει στη ζωή  μου... κυρίως  τα αρνητικά που κάποτε με φόβιζαν και δεν μου επέτρεπαν να απολαύσω την καθημερινότητα μου.

Η φράση «Δες το ποτήρι μισογεμάτο», είμαι σίγουρη ότι είναι από τις πλέον δημοφιλείς που με περίσσεια άνεση λέει ο ένας στον άλλον, ειδικά τον τελευταίο καιρό που όπου γυρίσεις το κεφάλι σου βλέπεις απαισιοδοξία.

Αν σου ακούγεται βουνό και παντελώς αδύνατο το να δεις ξαφνικά τη ζωή μέσα από ένα ροζ πρίσμα ή μια θετική οπτική γωνία, υπάρχει κι άλλη λύση.

Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα χαμόγελο. Μετατόπισε την όποια αρνητική σκέψη σου τριβελίζει το μυαλό και νιώσε αποφασισμένος ότι η σημερινή ημέρα θα είναι μια υπέροχη ημέρα γεμάτη στιγμές και αφορμές που θα σου χαρίσουν μόνο χαμόγελα.

Αν το καταφέρεις αυτό έχεις διανύσει τη μισή απόσταση μέχρι το περιβόητο μισογεμάτο ποτήρι. Αυτό είναι άλλωστε το άλφα και το ωμέγα των συγκεκριμένων μαθημάτων.

Για να διανύσεις την άλλη μισή ..απλά μην αφήσεις αυτή την καλή σου διάθεση να χαλάσει για το παραμικρό που μπορεί να σου συμβεί. Πχ την κίνηση στους δρόμους, τα νεύρα του διευθυντή σου, το ραντεβού που σου ακύρωσαν κ.ο.κ.

Μάθε να κοντρολάρεις τα συναισθήματα σου και αφέσου μόνο σε ό,τι γεμίζει την καρδιά σου. Οι άνθρωποι που σκέφτονται θετικά έλκουν και θετικά γεγονότα στη ζωή τους.

Δυστυχώς συχνά εστιάζουμε ακόμα και υποσυνείδητα σε ό,τι κακό μας συμβαίνει ακόμα κι αν είναι ασήμαντο αντί να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για  όλα τα όμορφα που συμβαίνουν στη ζωή μας.

Και σα να μην έφτανε αυτό, τείνουμε με αβάσταχτη ελαφρότητα να θεωρούμε αυτονόητα τα πιο σημαντικά… Την υγεία, την αγάπη, την αρμονία, τη φιλία… με αποτέλεσμα τελικά να τα υποτιμούμε.

Κάθε μέρα που ξυπνάς εστίασε λοιπόν τη σκέψη σου σε όσα σε κάνουν να χαμογελάς και πολύ σύντομα θα δεις της διαφορά.

Καλό σκ…. Καλό τετραήμερο για τους πιο τυχερούς.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR