counter

"Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες"

"Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες"
"Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες"

Βάσω Κολλιδά

Καλή σας μέρα  φίλοι μου!!!

Το τελευταίο διάστημα που αναγκάστηκα να μένω μέσα στο σπίτι πιο πολλές ώρες έχω εθιστεί και διαβάζω πολλά βιβλία.

Πέρασαν πολλά από τα χέρια μου, αλλά αυτό που βρήκα ιδιαίτερα χιουμοριστικό είναι το "Τι τραβάμε και εκεί οι μάνες". Μάλλον λόγω της κατάστασης μου, μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Περιγράφει με καθαρά ρεαλιστικό τρόπο την περίοδο της εγκυμοσύνης και όχι σαν μια συνωμοσία ροζ ευτυχίας.

 Όταν ανακοινώνεις σε όλους ότι θα γίνεις μάνα προσπαθούν να σε πείσουν ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από τα παιδιά...Άλλες μάνες πριν μπεις στο club σε κάνουν να αγωνιάς και να αναρωτιέσαι: "Εγώ πότε θα γίνω μάνα;".

Η εγκυμοσύνη είναι μια υπέροχη εμπειρία, η γέννα παιχνιδάκι και το μωρό σίγουρα θα είναι ένας άγγελος. Θα ζήσεις στον παράδεισο και θα έχεις τον άντρα σου να σε βοηθάει στα δύσκολοι όσο για την δουλειά σου; "Μην ανησυχείς βρε κουτό. Ολα συνδυάζονται αν το θέλεις".

Ποια είναι η αλήθεια ανάμεσα σε όλα αυτά;

Τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα, όταν έχεις αποκτήσει μια τεράστια κοιλιά, όταν το μωρό ουρλιάζει ρυθμικά και δεν καταλαβαίνεις τι θέλει και όταν η διευθύντρια σου απαιτεί τα πάντα από εσένα... ενώ ο στοργικός πατέρας σφυρίζει αδιάφορα.

Αποδίδει με έναν απίστευτο τρόπο την κατάσταση των 9 μηνών και κυριολεκτικά γελάς καθ' όλη την ανάγνωση.

Καταλήγει στο ότι όλες οι αληθινές γυναίκες έχουν μαύρους κύκλους, δε χωράνε μετά τη γέννα στα τζιν  τους και τα νεύρα είναι μονίμως χάλια.

Εγώ θέλω να σας πω τα δικά μου συμπεράσματα.

Τον παν είναι να είστε χαλαρές με το σύντροφο σας και πάνω από όλα ερωτευμένες. Μην το αντιμετωπίζετε σα να είναι κάτι διαφορετικό, είναι μια στιγμή όπως όλες οι άλλες που έχετε βρεθεί με τον αγαπημένο σας. Απολαύστε τον έρωτα, την στοργή και την τρυφερότητα και δεν θα αργήσει να συμβεί. Μια sos συμβουλή για τις γυναίκες: Μην το παρακάνετε με τη γκρίνια γιατί οι άνδρες μπλοκάρουν και δεν μπορούν να διαχειριστούν μια γυναίκα στους πρώτους μήνες εγκυμοσύνης, όπου η αλήθεια είναι φίλες μου πως ούτε και εμείς δεν μπορούμε να μας αντέξουμε. Απολαύστε αυτό το θαύμα, προσπαθήστε να βρείτε τους ρυθμούς σας και βάλτε καλά στο μυαλό σας ότι τίποτα δεν θα είναι όπως πρώτα. Έπειτα όμως θα αρχίσουν να βελτιώνονται τα πράγματα και θα μπείτε σε κανονικούς και πάλι ρυθμούς. Σκεφτείτε μωρέ τα πρώτα συναισθήματα χαράς, συγκίνησης με το που θα αντικρίσετε αυτό το μικρό πλασματάκι που θα έχει ανάγκη εσάς και μόνο εσάς.

Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο δεν είναι αστεία υπόθεση.

Να θυμάστε ότι πέρα από μάνα είστε και γυναίκα και πρέπει να προσέχετε τον εαυτό σας πάνω από όλα...

Πολλά φιλιά. Καλό Σαββατοκύριακο!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR