counter

"Τι δεν κάνω ποτέ σε έναν καβγά"

"Τι δεν κάνω ποτέ σε έναν καβγά"
"Τι δεν κάνω ποτέ σε έναν καβγά"

Σταματίνα Τσιμτσιλή

Αγαπημένοι μου ενόψει της αυριανής Πανσελήνου και της έντασης που θα φέρει σε σχέσεις και συνεργασίες(Ούτε η Παγιατάκη δεν τα λέει τόσο γλαφυρά τρομάρα μου) αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τί δεν πρέπει να κάνουμε ποτέ σε έναν καβγά. Δεν είμαι ψυχολόγος ούτε διεκδικώ το αλάθητο του Πάπα… ωστόσο αυτά που σας γράφω τα έχω αποκομίσει μέσα από καβγάδες που εκ των υστέρων έχω μετανιώσει.

Μην ανεβάζεις τους τόνους και μαζί και τον τόνο της φωνής σου. Πιο πιθανόν είναι να χάσεις το δίκιο σου παρά να το βρεις.

Φίλτραρε αυτά που θέλεις να πεις και φρόντισε να αρκεστείς σε όσα θα πάνε τη συζήτηση ένα κλικ παρακάτω. Τα περιττά λόγια εκτός του ότι μένουν, συνήθως περιπλέκουν περισσότερο την κατάσταση.

Πριν αναλωθείς λοιπόν σε ακατάσχετη πολυλογία σκέψου καλά τι έχεις πεις και φρόντισε να το εκφράσεις χωρίς εκνευρισμό και περιστροφές.

Δώσε την αμέριστη προσοχή σου στο άλλον όταν σου μιλάει όπως ακριβώς θέλεις να στη δώσει και ο ίδιος με τη σειρά του.

Αν νιώθεις ότι το αίμα σου έχει ανέβει στο κεφάλι άφησε την κουβέντα για λίγο αργότερα. Πάρε βαθιές ανάσες και προσπάθησε να τιθασεύσεις τα νεύρα σου.

Δε μπορείς να έχεις πάντα δίκιο. Όσο πιο γρήγορα αποδεχτείς αυτή τη μεγάλη αλήθεια τόσο πιο σωστός φίλος ή σύντροφος θα είσαι.

Η αρμονική και υγιής σχέση περνάει από διακυμάνσεις και φάσεις. Στο χέρι μας είναι αυτές οι "φάσεις" να διαρκούν λίγο.

Σκέψου πόσοι από τους ομηρικούς καβγάδες που έχεις βιώσει, σήμερα σου φαίνονται αστείοι και θα έδινες τα πάντα για να γυρίσεις το χρόνο πίσω και να τους είχες αποφύγει.

Και τέλος μη μου ανησυχείτε… Πανσέληνος είναι και θα περάσει!

Υπομονή…

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR