counter

Τι απαντά σε όσους του επιτέθηκαν λόγω των δηλώσεων του για τη Χρυσή Αυγή!

Τι απαντά σε όσους του επιτέθηκαν λόγω των δηλώσεων του για τη Χρυσή Αυγή!
Τι απαντά σε όσους του επιτέθηκαν λόγω των δηλώσεων του για τη Χρυσή Αυγή!

Πέτρος Φιλιππίδης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης μίλησε στην κάμερα του FTHIS TV για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε, μετά τη δημοσίευση συνέντευξής του στην οποία μιλούσε για το κόμμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο και χαρακτήρισε ως “συνεπές στις προγραμματικές δηλώσεις” του.

Ο γνωστός πρωταγωνιστής μίλησε για την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε: “Επανειλημμένως έχω δηλώσει πού είμαι, πού βρίσκομαι πολιτικά και ποια είναι η πολιτική μου ταυτότητα. Εφόσον, λοιπόν, πρέπει να απολογηθώ… δεν θα το κάνω, απλώς θα εξηγήσω. Κατ’ αρχήν αυτή ήταν μια κοινή συνέντευξη που δώσαμε με τον Γιάννη Μπέζο. Ακόμα και αυτό δηλώνει κάτι, είναι ένας κώδικας. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί με τον Γιάννη Μπέζο, του οποίου η πολιτική ταυτότητα είναι επίσης δηλωμένη και μάλιστα τον τελευταίο χρόνο ενεργά, και εγώ να βρίσκομαι δίπλα του και να λέω άλλα πράγματα. Δεν το λέω από ευγένεια ή κομψότητα, το λέω επειδή δεν είναι τα πιστεύω μου αυτά”.

Στη συνέχεια, μάλιστα, εξήγησε ακριβώς πώς έγιναν οι επίμαχες δηλώσεις: “Αυτό που ειπώθηκε είναι πως η Χρυσή Αυγή είναι συνεπής με τις προγραμματικές της δηλώσεις. Και ρωτώ και εσάς για να με βοηθήσετε, δεν ξέραμε τι ήταν η Χρυσή Αυγή πριν; Ξέραμε τι έκανε… Κάνει τα ίδια; Αυτό είπα. Και μάλιστα το είπα όχι μεταξύ σοβαρού και αστείου, αλλά ειπώθηκε με χιούμορ μέσα σε μία γενικότερη κουβέντα, που γινόταν εκείνη τη στιγμή. Η δημοσιογράφος αισθάνομαι πως δεν με προστάτεψε. Είναι τελείως διαφορετικό να διαβάζεις κάτι, σε σχέση με τον τρόπου που έχει λεχθεί. Ο τρόπος που λέγεται κάτι και όλα τα συμφραζόμενα αλλάζουν την εικόνα, είναι ένα άλλο πράγμα. Διαλέγουν έναν τίτλο που θα προκαλέσει, γίνεται μια μεγάλη παρανόηση, ενώ τα πράγματα δεν είναι έτσι”.

Ακόμα, ο Πέτρος Φιλιππίδης ξεκαθάρισε: “Είμαι εναντίον και όλης της αυτής της κατάστασης και όλου αυτού που δημιουργείται. Εννοείται ότι δεν πιστεύω πως πρέπει να βγαίνουν στους δρόμους να δέρνουν και να δέρνονται. Είμαι εναντίον της βίας, είμαι άνθρωπος της ησυχίας και της γαλήνης, είμαι φιλειρηνιστής… Θα έπρεπε να εξηγήσω τα αυτονόητα; Αφού πρέπει να το κάνω, θα το κάνω… Εξηγώ τα αυτονόητα”.

Επίσης, δείτε τον Πέτρο Φιλιππίδη να μιλάει για το νέο του θεατρικό έργο, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης συνάντησης με τους συντελεστές της παράστασης για την ανάγνωση του κειμένου.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR