counter

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Γιατί δεν ήρθε στην κηδεία του ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Γιατί δεν ήρθε στην κηδεία του ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον
Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Γιατί δεν ήρθε στην κηδεία του ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον

Τελέστηκε σήμερα 16/1 στη Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία του τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών την περασμένη Τρίτη.

Στην Αθήνα έφτασαν γαλαζοαίματοι από όλη την Ευρώπη, ενώ την βρετανική βασιλική οικογένεια εκπροσώπησε η αδερφή του βασιλιά Καρόλου, πριγκίπισσα Άννα.

Ωστόσο αρκετοί περίμεναν να φτάσει στη χώρα μας ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και διάδοχος του βρετανικού θρόνου με την σύζυγό του, Κέιτ Μίντλετον, καθώς ο τέως βασιλιάς ήταν ο ένας από τους έξι νονούς του.

Δείτε επίσης - Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Φωτογραφίες από το δείπνο και τους 250 καλεσμένους – Τι περιλάμβανε το μενού;

Πρίγκιπας Ουίλιαμ & Κέιτ Μίντλετον – Ο λόγος που δεν βρέθηκαν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ο Χρήστος Ζαμπούνης που βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Το Πρωινό» εξήγησε τον λόγο που ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο Κέιτ Μίντλετον δεν ήρθαν στην Ελλάδα για την κηδεία του τέως.

«Ο Βασιλιάς Κάρολος, με δεδομένο ότι η Ελλάδα αποφάσισε να κηδεύσει τον Κωνσταντίνο ως ιδιώτη, δεν μπορούσε να έρθει εκ του πρωτοκόλλου. Δηλαδή, θα πρόσβαλλε την απόφαση της κυβέρνησης. Είναι ένα ερωτηματικό που δεν ήρθε ο Ουίλιαμ και μου έκανε εντύπωση. Θα το μάθω εντός της μέρας.

Λόγω του ότι είναι ιδιωτική η κηδεία, δεν μπορούσε να έρθει και ο διάδοχος του θρόνου, Πρίγκιπας Ουίλιαμ, γιατί είναι θεσμικός και ο διάδοχος. Ενώ η πριγκίπισσα Άννα δεν είναι θεσμική. Αυτό είναι το πρωτόκολλο των Βρετανών, δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν σε αυτό το επίπεδο εφόσον είναι ιδιώτης», είπε ο Χρήστος Ζαμπούνης.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR