counter

Τέσσερις μέρες στην υπέροχη Ρώμη...

Τέσσερις μέρες στην υπέροχη Ρώμη...
Τέσσερις μέρες στην υπέροχη Ρώμη...

Καλημέρα φίλες μου,

Πως είστε ,πως περνάτε; Ο Μάιος είναι ένας πολύ ωραίος μήνας για να κάνετε ταξιδάκι σε ένα κοντινό προορισμό. Εγώ με αφορμή μια επαγγελματική υποχρέωση ταξίδεψα μαζί με τον άντρα μου στην μαγική αυτή πόλη.

Θέλω να σας ξεναγήσω στη Ρώμη έτσι όπως την έζησα εγώ.

Λοιπόν 1η μέρα: Με το που φτάσετε στο ξενοδοχείο σας, αφήστε βαλίτσες και πηγαίνετε να νοικιάσετε σκούτερ η βέσπα (θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία κ θα δείτε τα πάντα). Ξεκινήστε με μια μικρή βόλτα στο κέντρο της πόλης ,η οποία είναι γραφική με υπέροχα νεοκλασικά ,μικρά πλακόστρωτα δρομάκια σαν σκηνικό από φιλμ δεκαετίας. Κάντε μια στάση στη περιοχή Monti που βρίσκεται πολύ κοντά στο Κολοσσαίο, περπατήστε και θα ανακαλύψετε μικρές γωνιές που θα σας τραβήξουν το ενδιαφέρον.

Κάπου ανάμεσα στα στενά σοκάκια  υπάρχει ένα μαγαζάκι που λέγεται Tonino Hosteria και πρέπει να το δοκιμάσετε. Μετα το γεύμα σας μην πείτε όχι σε ένα ντόπιο εσπρέσο με θέμα το Κολοσσαίο.

2ημερα:Το χθεσινό βράδυ το μόνο που κάναμε ήταν να ξεκουραστούμε και να φορτίσουμε μπαταρίες.

Το ρολόι χτύπησε στις 8.00 ετοιμαστήκαμε πήραμε το σκουτερακι και τον χάρτη στο χέρι και ξεκινήσαμε για τους αρχαιολογικούς χώρους. Μια ξενάγηση στα μνημεία της Ρώμης θα σας κάνει να νιώσετε ότι ταξιδεύετε σε παλιές δεκαετίες .Θα θαμπωθείτε κυριολεκτικά από την αρχιτεκτονική των κτηρίων, τους μεγαλοπρεπείς ναούς, τα νεοκλασικά με τους υπαίθριους χώρους στη μέση με τα σιντριβάνια και τους κήπο.

Πρώτη στάση το Κολοσσαίο ,μετά το Βατικανό, το Πανθεον, καθίστε στη Πιάτσα Ναβονα να πιείτε ένα κρασάκι, πηγαίνετε στη Φοντάνα ντί τρέβι και εκεί μπροστά στο σιντριβάνι κάντε μια ευχή και ρίξτε το νόμισμα στο σιντριβάνι. Μια βόλτα επάνω στη γέφυρα με θέα το κάστρο των αγγέλων θα κλείσει την δεύτερη μέρα ,αλλά πριν γυρίσετε στο ξενοδοχείο σας, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το πιο ωραίο παγωτό της Ρώμη La Romana.

3ημερα :Η 3ημερα περιλαμβάνει γευστική αναζήτηση piazza del  fico είναι μια γειτονιά όπου υπάρχουν πάρα πολλά μαγαζιά με ό,τι τραβάει η όρεξη σας (εννοείται πίτσα και ζυμαρικά), μπαράκια για να πιείτε το κρασί αλλά  και το κοκτέιλ σας. Καθίστε σε οποιοδήποτε σίγουρα θα έχει καλο φαγητό γιατί είναι πολύ προσεκτικοί και περιποιητικοί. Επίσης αν θέλετε λίγο ρομαντισμό μπορείτε να ανεβείτε στο roof garden του ξενοδοχείου Raphael να πιείτε το ποτό σας με θέα τα μεγαλοπρεπή κτήρια που φωτισμένα μοιάζουν πιο εντυπωσιακά. Αγκαλιαστείτε και ζήστε τον έρωτα σας.

4ημερα:εμάς  αυτό που μας άρεσε ήταν να απολαμβάνουμε την μέρα, να κάνουμε βόλτες, να τρώμε πρωινά εκτός ξενοδοχείου, να απολαμβάνουμε το καφέ μας και να περπατάμε η καλύτερα να χανόμαστε στα στενά της. Επίσης μια πολύ ωραία γειτονιά που πρέπει να  επισκεφτείτε από νωρίς είναι η Stratevere, όπου είναι μια  πιάτσα καλλιτεχνών. Πάρτε το πρωινό σας νωρίς και σιγά σιγά θα αρχίσουν να ανοίγουν τα μαγαζάκια, οι πλανόδιοι καλλιτέχνες  θα στρώνουν τους πάγκους με τις χειροποίητες δημιουργίες τους και ο κόσμος θα περπατάει απολαμβάνοντας  την υπέροχη ατμόσφαιρα.

Όπου και να πάτε πιστεύω πως θα ευχαριστηθείτε τη Ρώμη διότι είναι μια πόλη που θες να περπατήσεις να χαθείς στα στενά της και να απολαύσεις το υπέροχο φαγητό....

Αξίζει να περάσετε λίγες μέρες είναι μόλις 1ωρα και 40λεπτα με το αεροπλάνο και μπορείς να βρεις φτηνά εισιτήρια και διαμονή.

Πολλά φιλιααααααα...

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR