counter

"Techou - Το τεφτέρι" του Στέλιου Πετράκη στο θέατρο "Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού"

"Techou - Το τεφτέρι" του Στέλιου Πετράκη στο θέατρο "Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού"
"Techou - Το τεφτέρι" του Στέλιου Πετράκη στο θέατρο "Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού"

Μετά την επιτυχία που σημείωσε, η παράσταση «Techou – το Τεφτέρι»  της θεατρικής ομάδας «akatsuki» επαναλαμβάνεται για δεύτερη σεζόν στο θέατρο «Λύχνος τέχνης και πολιτισμού» στο Γκάζι με δύο αλλαγές στην διανομή των ρόλων. Τον ρόλο του «Μάριου» πλέον τον ερμηνεύει ο ταλαντούχος Σωκράτης Ρωμανίδης ενώ τους ρόλους του Ντετέκτιβ «Οδυσσέα» και του Δαίμονα «Κέβιν» ερμηνεύει ο Σταύρος Νικολαΐδης.   Η παράσταση ήταν ανάμεσα στις παραστάσεις που επιδοτήθηκαν και παρουσιάστηκαν στο 4ο φεστιβάλ Ο.Ε.Θ. – Σ.Ε.Η.

Το έργο:

Εμπνευσμένο από τα Ιαπωνικά manga και anime όπου το υπερφυσικό, το εξωφρενικό και το απίστευτο υπάρχουν ως δεδομένα σε μια σχεδόν ονειρική πραγματικότητα, το έργο είναι μια μαύρη κωμωδία με δράση, συγκίνηση, φιλοσοφικές και υπαρξιακές προεκτάσεις, απρόσμενες ανατροπές στην πλοκή και άφθονο γέλιο.

Ένας «συλλέκτης ψυχών», ένας δαίμονας αποφασίζει να παραβεί τους κανόνες, να κατέβει στη γη και να παραχωρήσει  «την δύναμη των θεών» σε μια γυναίκα η οποία αναπόφευκτα ξεκινάει την πορεία της προς το σκοτάδι αφού «η εξουσία, όπως και ο έρωτας κάνουν τους ανθρώπους να χάνουν το μυαλό τους». Με βασικά μοτίβα το «χρέος» και την «επιλογή», στην σχεδόν αστυνομικής δομής ιστορία εμπλέκονται και άλλοι χαρακτήρες με τον δαίμονα πάντα παρόν να κινεί τα νήματα, να χειραγωγεί τους ανθρώπους, να ξεσκεπάζει την ασχήμια αλλά και να αποκαλύπτει την ομορφιά της ανθρώπινης ψυχής προς διασκέδαση του ιδίου και των θεατών της παράστασης...


Στιγμιότυπο από την παράσταση Techou - Το Τεφτέρι

Διανομή : Στέλιος Πετράκης , Άννα Τσόλια , Ζωή Πανταζή , Σωκράτης Ρωμανίδης  και ο Σταύρος Νικολαΐδης.

Συντελεστές :

Κείμενο: Στέλιος Πετράκης

Σκηνοθεσία: Στέλιος Πετράκης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευάγγελος Χαλκιαδάκης

Σκηνοθεσία video: Θανάσης Νάσκαρης

Επιμέλεια Κίνησης: Θοδωρής Πανάς

Επιμέλεια Μαχητικών Σκηνών- aikido: Πέτρος Μουλαγιάννης

Ειδικές κατασκευές/make up : Αλέξανδρος Λόγγος

Hair colours/Hair Styling : Apivita

Σκηνικό :  Γιώργος Χαλκιάς

Επιμέλεια κοστουμιών: Χριστίνα Βογιατζή

Επιμέλεια  Ήχου: Adel Amin – Στέλιος Πετράκης

Φωτογραφία: Δημήτρης Λαντζούνης

Δημόσιες Σχέσεις: Νίκη Βογιατζή

Γραφίστας: Τόνια Ιωάννου.

Παραγωγή: Ομάδα Παραστατικών τεχνών «akatsuki»

Οι χαρακτήρες:

Ένας ημίτρελος όσο και σοφός δαίμονας που μοιάζει να απεχθάνεται τους ανθρώπους αλλά λατρεύει να βρίσκεται κοντά τους.

Μια γυναίκα που αποκτά απόλυτη δύναμη και εξουσία, χάνει το μυαλό της και μετατρέπεται από άνθρωπος της διπλανής πόρτας σε τιμωρό.

Ένας γόης έρμαιο των ερωτικών παθών του που ερωτεύεται πραγματικά και με όλη του την καρδία, αλλά το παθαίνει υπερβολικά συχνά και υπερβολικά εύκολα .

Μια νεαρή που δεν έχει απολέσει την θεϊκή της φύση, διατηρεί ακόμα την παιδικότητά της και λάμπει σαν φάρος καλοσύνης που φωτίζει τα πυκνά σκοτάδια των ανθρώπινων ψυχών.

Ένας διαισθητικός, αντικοινωνικός ντετέκτιβ που  «δεν φοβάται τον θάνατο περισσότερο από όσο φοβάται την ζωή».

Ένας δεύτερος δαίμονας ανώτερης βαθμίδας που αντιπαθεί τους ανθρώπους, τους Θεούς αλλά και τους δαίμονες…  

Η Παράσταση:

Η παράσταση μεταφέρει σχεδόν αυτούσια την αισθητική των Ιαπωνικών anime επί σκηνής αλλά δεν απευθύνεται μόνο στους fans του συγκεκριμένου είδους. Αντιθέτως, παραμένει μια διασκεδαστική, μαύρη κωμωδία με γοργούς ρυθμούς, ανατροπές, ηθικά και φιλοσοφικά ερωτήματα και άφθονο γέλιο. Ασφαλώς οι μυημένοι στο είδος των manga και των anime θα αντιληφθούν αμέσως το χιούμορ και την προφανή σάτιρα πολύ γνωστών και αγαπημένων χαρακτήρων από διάσημα manga/anime ενώ εκείνοι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τον μαγικό κόσμο των anime θα διασκεδάσουν και θα προβληματιστούν ενώ -σχεδόν σίγουρα- μετά την παράσταση θα θελήσουν να γνωρίσουν καλύτερα αυτή την υπέροχη κουλτούρα.

Η σκηνοθεσία:

Η μεγάλη δυσκολία που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν να καταφέρουμε να απεγκλωβιστούμε από μια ρεαλιστική σκηνική προσέγγιση και να δώσουμε μια φορμαλιστική κατεύθυνση στις ερμηνείες και στην σκηνοθεσία η οποία θα ήταν ταιριαστή με την αισθητική των anime, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό εξπρεσιονιστική ώστε να καταντά κουραστική. Έτσι, με αφετηρία ρεαλιστικούς υποκριτικούς κώδικες οι ερμηνείες οδηγούνται στην υπερβολή με έναν χιουμοριστικό όσο και ταιριαστό με την συγκεκριμένη αισθητική τρόπο. Παρούσα και  η επιλεκτική χρήση οικείων, σκηνοθετικών «κλισέ» με σκοπό να σατιριστούν αυτά ακριβώς τα θεατρικά κλισέ.

Από το Σάββατο 14 Οκτωβρίου και μόνο κάθε Σάββατο στις 21:30, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Θέατρο «Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού»

Χαλκιδικής 83, Γκάζι.

Τηλ.211 0121686

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 10 ευρώ.

Μειωμένο (Φοιτητικό/κουπόνια προσφορών) 8 ευρώ.

Ανέργων/ατέλειες 5 ευρώ.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR