counter

Τέα Πρέλεβιτς: Ξεκίνησε τη διαδικασία κατάψυξης ωαρίων

Τέα Πρέλεβιτς: Ξεκίνησε τη διαδικασία κατάψυξης ωαρίων
Τέα Πρέλεβιτς: Ξεκίνησε τη διαδικασία κατάψυξης ωαρίων

Με μια ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Τέα Πρέλεβιτς γνωστοποίησε πως ξεκίνησε τη διαδικασία κατάψυξης ωαρίων λίγες ημέρες πριν μπει στα 30. 

Η ανάρτηση της Τέα Πρέλεβιτς:

«Λίγες μέρες πριν κλείσω τα 30 αποφάσισα να μπω στη διαδικασία κατάψυξης ωαρίων και θέλω να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας!

Εσείς πόσα γνωρίζετε για τη γονιμότητα των γυναικών;

Τολμώ να πω ότι οι δικές μου γνώσεις ήταν λιγοστές – ήξερα κάποια βασικά πράγματα και ότι μετά την ηλικία των 30 μειώνονται σιγά σιγά οι πιθανότητες μιας εγκυμοσύνης.

Πλέον όμως εντυπωσιάστηκα από όσα έμαθα, μιας και με γέμισαν ελπίδα για όλες τις γυναίκες που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί –όλα αυτά μέσα από το πρώτο μου ραντεβού με τον Dr. Βασιλόπουλο!

Η μέση γυναίκα από την πρώτη της περίοδο διαθέτει περίπου 400.000 ωάρια μέχρι και την εμμηνόπαυση. Με δεδομένο ότι σε κάθε της κύκλο χάνει 2000-3000 ωάρια, αυτό εξηγεί γιατί μια γυναίκα στα 40 της έχει μόνο 5% πιθανότητα εγκυμοσύνης μηνιαίως. Επομένως η καλύτερη ηλικία για να προχωρήσει στην κατάψυξή τους, εφόσον το επιθυμεί, είναι μεταξύ 28-36 ετών.

Θέλω να τονίσω ότι μητρότητα είναι επιλογή, και παροτρύνω όσες γυναίκες θέλουν ή πρέπει να την αναβάλουν για οποιονδήποτε λόγο να το κάνουν, είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους εξάλλου!

Η διαδικασία κατάψυξης ωαρίων με έκανε να σκεφτώ πόσο ευγνώμων είμαι για την εξέλιξη της επιστήμης προς όφελος της σύγχρονης γυναίκας. Κάνοντας την κατάψυξη των ωαρίων μου, προσφέρω στον εαυτό μου την ασφάλεια ότι θα μπορέσω στο μέλλον να αποκτήσω παιδί, όποτε & αν νιώσω έτοιμη.

 Η φωτογραφία που βλέπετε είναι το πρώτο βήμα:

1. Αιματολογικές εξετάσεις για θυρεοειδή και ΑΜΗ (εδώ φαίνονται τα επίπεδα γονιμότητάς σου)

2. Έπειτα, κάνω κάποιες ορμονικές εξετάσεις τη δεύτερη μέρα του κύκλου μου

3. Ανάλογα με τα αποτελέσματα, ο γιατρός θα μου χορηγήσει κάποιες ορμόνες, που θα παίρνω 8-10 μέρες πριν προχωρήσω στην κατάψυξη

4. Τελευταίο βήμα είναι το ραντεβού που θα λάβουν τα ωάριά μου για να τα καταψύξουν (διαρκεί περίπου 15 λεπτά)

Έχετε σκεφτεί ποτέ τη μητρότητα, κι αν ναι, τι γνωρίζετε για την κατάψυξη ωαρίων & τη γονιμότητά σας; Ό,τι απορίες έχετε σχετικά με αυτά να μου τις στείλετε και πολύ σύντομα θα τις απαντήσουμε με τον Dr. Βασιλόπουλο σε ένα Q&A @dr.vasilopoulos».

Το πρωί της Πέμπτης η αδερφή της Άννας Πρέλεβιτς μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και την Άννα Ζηρδέλη για την απόφαση που πήρε.

«Έχω ξεκινήσει τη διαδικασία κατάψυξης ωαρίων. Το πήρα απόφαση και έμαθα ότι το κάνω και σε μια πολύ καλή ηλικία επειδή έκλεισα τα 30 και μου είπαν ότι οι καλές ηλικίες είναι 28 με 36 και από τότε νιώθω μια ασφάλεια. Νιώθω ότι προσφέρω στον εαυτό μου την ασφάλεια ότι μια μέρα, όταν και εφόσον είμαι έτοιμη και έρθει η σωστή στιγμή, θα μπορώ να έχω μια δική μου οικογένεια, ένα δικό μου παιδάκι. Σήμερα, δεν είμαι έτοιμη για τη μητρότητα, δεν το σκέφτομαι καθόλου και είναι ο λόγος που έχω μπει σε αυτή τη διαδικασία» ανέφερε αρχικά η Τέα Πρέλεβιτς.

Όσον αφορά τον πρώην σύζυγό της και τον γάμο της ανέφερε:

«Μου αρέσει να ζω το τώρα. Εκείνη την περίοδο, ζούσα τον μεγαλύτερό μου έρωτα. Μου έκανε πρόταση γάμου, παντρευτήκαμε, έζησα το όνειρό μου και απλά δεν είχε την εξέλιξη που θέλαμε και οι δυο. Δεν το μετανιώνω όμως, θα το ξαναέκανα».

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο όσα είπε η Τέα Πρέλεβιτς:

 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR