counter

Τατιάνα Πάτιτζ: Η λαμπερή καριέρα του μοντέλου που πέθανε σε ηλικία 56 ετών

Τατιάνα Πάτιτζ: Η λαμπερή καριέρα του μοντέλου που πέθανε σε ηλικία 56 ετών
Τατιάνα Πάτιτζ: Η λαμπερή καριέρα του μοντέλου που πέθανε σε ηλικία 56 ετών

Θλίψη προκάλεσε η είδηση ότι ο  καρκίνος του μαστού "νίκησε" την Τατιάνα Πάτιτζ σε ηλικία 56 ετών, όπως έγινε γνωστό από τον ατζέντη της. «Άφησε πίσω τον γιο της, την αδερφή της και τους γονείς της. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από τον θάνατό της», είπε στο περιοδικό People για το αγαπημένο μοντέλο.

Η ίδια, είχε μια λαμπερή καριέρα που αξίζει να αναφερθεί, ενώ είχε έρθει και στην Ελλάδα για επίδειξη του Βασίλειου Κωστέτσου. Η 56χρονη ήταν γνωστή για τα δεκάδες εξώφυλλα που είχε κάνει αλλά και για την εμφάνισή μαζί με την  Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τούρλινγκτον στο βίντεοκλιπ του τραγουδιού «Freedom» του George Michael.

Τατιάνα Πάτιτζ: Η λαμπερή καριέρα της

  • Η Τατιάνα Πάτιτζ γεννήθηκε στο Αμβούργο από Εσθονή μητέρα και Γερμανό πατέρα. Στη συνέχεια, η οικογένεια μετακόμισε στο Skanör της Σουηδίας. Σε ηλικία 17 ετών, το 1983, συμμετείχε στον διαγωνισμό μοντέλων, Elite Model Contest, στη Στοκχόλμη, όπου και κατέλαβε την τρίτη θέση και από εκεί η καριέρα της εκτοξεύθηκε. 
  • Το έπαθλο ήταν ένα ταξίδι στο Παρίσι και ένα συμβόλαιο περιορισμένου χρόνου με πρακτορείο μοντέλων. Η ίδια πόζαρε για τους οίκους μόδας Versace και Chanel ενώ έκανε συχνές εμφανίσεις σε διαφημίσεις και πασαρέλες.
  • Εμφανίστηκε σε εξώφυλλα περιοδικών όπως η Vogue, το Harper’s Bazaar και το Marie Claire για πολλά χρόνια ενώ είχε πρωταγωνιστήσει και στο βίντεοκλιπ του τραγουδιού «Skin Trade» των Duran Duran. 
  • Είχε κάνει και κάποιες δουλειές ως ηθοποιός, υποδυόμενη το θύμα δολοφονίας στην ταινία «Rising Sun» το 1993 με τον Σον Κόνερι. Συνέχιζε τη δουλειά της ως μοντέλο μέχρι πρόσφατα, αφού μόλις πριν 3 χρόνια, το 2019, περπάτησε στην πασαρέλα της εταιρείας Etro στο Μιλάνο και έχει έναν γιο, τον Τζόνα Τζόνσον. 

Διαβάστε επίσης: Ερωτευμένη η Βίκυ Κουλιανού: Αυτός είναι ο σύντροφός της

Ο Βασίλειος Κωστέτσος την αποχαιρέτησε με μια συγκινητική ανάρτηση:

«Η καρδιά μου κοντεύει να σπάσει. Μία από τις στιγμές που φοβάσαι και δεν θες να έρθει. Είμαι σοκαρισμένος! Τατιάνα μου, Τατιάνα μου, αγαπημένη, λατρεμένη, μοναδική. Δυστυχώς το κουιντέτο των Supermodels έσπασε. Πριν λίγο μιλούσα μαζί σου και κανονίσαμε να έρθεις Ελλάδα, την οποία αγαπούσες, για την παρουσίαση του βιβλίου μου, μιας και ήσουν από τις μούσες μου που θα συντροφεύει για πάντα. Έχω τόσα πολλά να γράψω για σένα και θυμάμαι την Lauren Bacall των Supermodels… Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω… Η φωτογραφία είναι από την αγαπημένη μου Μύκονο και τις αξέχαστες στιγμές που πέρασα μαζί σας…. Αναπαύσου εν ειρήνη μούσα μου», έγραψε στο Instagram.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR