counter

Συνεχίζεται η δικαστική κόντρα της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη με γνωστό τραγουδιστή

Συνεχίζεται η δικαστική κόντρα της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη με γνωστό τραγουδιστή
Συνεχίζεται η δικαστική κόντρα της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη με γνωστό τραγουδιστή

Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας εκτυλίχτηκε τη Δευτέρα ακόμη ένας γύρος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη και του τραγουδιστή Σπύρου Μακρή για την “πατρότητα” του τραγουδιού, Απομακρυνθήκαμε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ντέμης Ντάβαρη στην Espresso, μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η οικογένεια Παντελίδη κατά του συνθέτη και τραγουδιστή, ζητώντας να κατέβει από το YouTube η εκτέλεση της συγκεκριμένης μπαλάντας από τον Σπύρο Μακρή, ο ίδιος πέρασε στην αντεπίθεση.

Την περασμένη Δευτέρα κατέθεσε μέσω της δικηγόρου του αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, αλλά και προσωρινή διαταγή κατά της οικογένειας του κοσμαγάπητου τραγουδιστή, η οποία συζητήθηκε χθες ενώπιον της προέδρου Πρωτοδικών.

Στην αίτησή του ο Σπύρος Μακρής επιμένει ότι το συγκεκριμένο τραγούδι είναι δικό του, έχοντας ως όπλο στη φαρέτρα του το γεγονός ότι οι συγγενείς του Παντελή Παντελίδη έχουν κατοχυρώσει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας μόνο για το ρεφρέν και όχι για ολόκληρο το μουσικό κομμάτι.

Στο βίντεο που είχε ανέβει το περασμένο καλοκαίρι στο YouTube ο Παντελής Παντελίδης ερμήνευε μόνο το συγκεκριμένο απόσπασμα του τραγουδιού και όχι το κουπλέ. Σύμφωνα με τον Σπύρο Μακρή εάν το τραγούδι ήταν του Παντελή Παντελίδη και η οικογένεια του το είχε στην κατοχή της, τότε θα το είχε κατοχυρώσει ολόκληρο.

Στην αίτησή του ο Σπύρος Μακρής γράφει ότι το Απομακρυνθήκαμε γράφτηκε από εκείνον το 2014 και έχει κατοχυρωθεί από τη δισκογραφική του εταιρεία. Όπως λέει ο ίδιος, ο Παντελής Παντελίδης είχε ακούσει το συγκεκριμένο τραγούδι σε μια τυχαία συνάντησή τους σε ένα στούντιο ηχογράφησης και πήρε την κιθάρα, το έπαιξε και το τραγούδησε, ενώ στη συνέχεια τον συνεχάρη.

Καμία από τις δύο πλευρές δεν προτίθεται να υποχωρήσει και η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR