counter

Συνατσάκη στο FTHIS.GR πριν την πρεμιέρα: Το δημοσίευμα που την εξόργισε και το τηλεφώνημα στην Καινούργιου

Συνατσάκη στο FTHIS.GR πριν την πρεμιέρα: Το δημοσίευμα που την εξόργισε και το τηλεφώνημα στην Καινούργιου
Συνατσάκη στο FTHIS.GR πριν την πρεμιέρα: Το δημοσίευμα που την εξόργισε και το τηλεφώνημα στην Καινούργιου

Μαίρη Συνατσάκη

Από τη Νάνσυ Μητροπούλου

Επιστρατεύοντας την θετική ενέργειά της και την πιο αυθόρμητη πλευρά της η Μαίρη Συνατσάκη μιλά για όλα στο FTHIS.GR λίγο πριν την πρεμιέρα του "SPATA live", την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου. Η Μαίρη Συνατσάκη μας αποκαλύπτει πτυχές του χαρακτήρα και της καθημερινότητάς της και ο ειλικρινής τρόπος με τον οποίο εξωτερίκευσε τις σκέψεις της, μας κέρδισε.

Στην πρεμιέρα θα υπάρχει κάποιος δικός σου άνθρωπος; Ποιο είναι το γούρι σου; Νιώθω ότι όλοι στην εκπομπή είναι δικοί μου άνθρωποι. Ελάχιστοι είναι τόσο δικοί μου άνθρωποι, όσο είναι ο Δημήτρης. Άλλοι δύο φίλοι μου, η αδελφή μου, ο μπαμπάς μου και η μαμά μου. Μη σου πω ότι μπορεί να φέρω και τη μαμά μου. Θα μ’άρεσε να την έχω εκεί γιατί είναι μακριά. Μένει στο Ξυλόκαστρο μόνιμα.  Όσο για το γούρι, με την ύλη δεν έχω τέτοια σχέση ώστε να σου πω «Αυτό είναι το γούρι μου». Αγχώνομαι ότι αν φορτίσεις την ύλη, κάποιο αντικείμενο με τόσο συναίσθημα, αν το χάσεις τι θα γίνει; Μέσα σου θα ταραχτείς πολύ.

Θα μας αποκαλύψεις κάποιο στοιχείο της εμφάνισής σου στην πρεμιέρα; Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι δουλεύουμε πολύ το λευκό και το σκεφτόμαστε για την πρεμιέρα.

Ποια ήταν η τελευταία φορά που έβαλες τα κλάματα; Η τελευταία φορά ήταν όταν έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Αγορά» του Γιώργου Αυγερόπουλου. Περιγράφει την ελληνική πραγματικότητα της κρίσης. Έκλαιγα 45 λεπτά. Είμαι άνθρωπος που ζει την εποχή του και κυκλοφορώ πολύ στο κέντρο της Αθήνας. Το ντοκιμαντέρ είχε την ιστορία ενός άστεγου που ήταν τόσο αξιοπρεπής που αισθάνθηκα πολύ «μικρή».

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην προετοιμασία σας για την εκπομπή; Δεν λύγισα καθόλου κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ένα μικρό «Αχ!» το είπα όταν είχαμε αλλαγή στην ημερομηνία της πρεμιέρας, που λίγο μετά έγινε «Αχ τέλεια θα έχουμε άλλη μια εβδομάδα να προετοιμαστούμε!». Η εκπομπή είναι τόσο δικό μου κομμάτι που δεν θα λύγιζα εύκολα σε κάποια δυσκολία. Είναι σαν να έχεις ένα μποστανάκι που το καλλιεργείς και το φροντίζεις και έρχεται μια βροχή και πάλι λες «Δεν πειράζει» εγώ θα συνεχίζω να το φροντίζω γιατί είναι δικό μου, και βέβαια του Δημήτρη και της ομάδας.

Ποια είναι η εικόνα της απόλυτης ευτυχίας για σένα; Όταν μου λες «απόλυτη ευτυχία» αυτόματα σκέφτομαι τον καναπέ μου, να είναι Κυριακή, να είναι μεσημερο-απόγευμα, να είμαι αγκαλιά με τον άνθρωπό μου, να έχουμε φάει κάτι που μόλις έχουμε μαγειρέψει και να είμαστε εκεί αγκαλιά.

Τι ήταν αυτό που ερωτεύτηκες στον σύντροφό σου; Χωρίς να θέλω να σου το προσωποποιήσω, αυτό που ερωτεύομαι στους ανθρώπους είναι ο «μυστικός εαυτός τους». Αυτός που δεν βλέπουμε στην αρχή, αλλά αν συνδεθείς με έναν άνθρωπο θα σου αφήσει μια μικρή πορτούλα για να δεις ότι υπάρχει. Έπειτα θα σε αφήσει να τον ανακαλύψεις.

Ποια συμβουλή σου έχει δώσει ο Βαγγέλης Περρής και εσύ κρατάς στο μυαλό σου;  Ο Βαγγέλης επαναλαμβάνει συνέχεια ότι «Θέλουμε να κάνουμε καλή τηλεόραση και για να κάνουμε καλή τηλεόραση πρέπει να δουλέψουμε». Είναι ο πρώτος κανόνας.

Ο Δημήτρης αντιμετώπισε όλο αυτό το θέμα που προέκυψε με τον Μάρκο Σεφερλή που τον ζόρισε. Εσύ, ως φίλη του, ποια συμβουλή του έδωσες για τη διαχείριση της κόντρας που προέκυψε μεταξύ τους;

Αυτό που κάνω με τους φίλους μου γενικά είναι να τους ακούω. Το έχω μάθει από την ψυχοθεραπεία. Δεν είμαι άνθρωπος που πιστεύει στις συμβουλές «Εγώ θα έκανα αυτό». Είμαι άνθρωπος που πιστεύει πολύ στο να ακολουθείς το ένστικτό σου ακόμα κι αν είναι να φας τα μούτρα σου. Οπότε αυτό που έκανα ήταν να είμαι ανοιχτή, ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση, και δεν φοβάμαι να το πω, μπλέχτηκα πιο πολύ συναισθηματικά από ό,τι ενδεχομένως να τον βοηθούσε, γιατί θύμωσα και νευρίασα και εγώ. Βρέθηκε ένας πολύ δικός μου άνθρωπος σε μια πολύ δύσκολη θέση που δεν πιστεύω ότι του άξιζε και του άρμοζε για τη δουλειά που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια, οπότε μπορεί και να τον «τσίτωσα» με ένα- δύο πράγματα που μπορεί να του είπα για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ποια ήταν η πρώτη σκέψη που έκανες όταν είδες δημοσιευμένες φωτογραφίες με τρυφερές στιγμές δικές σου και του συντρόφου σου; Είπα «Ωχ! Πώς θα μπορέσω να διαφυλάξω τώρα την προσωπική μου ζωή που οι φωτογραφίες δείχνουν μια καθαρή εικόνα;». Είπα «Πώς θα κρατήσω το όριο που θα ήθελα;».

Ποια στιγμή είπες «Τι ήθελα και έγινα παρουσιάστρια» και ποια σκέψη έκανες μετά και μπόρεσες να συνεχίσεις.  Άβολες στιγμές έχουν υπάρξει.  Αλλά γενικά μου έχουν φερθεί καλά. Κάπως άβολο για μένα ήταν αυτό που συνέβη με το Master Chef. Έπρεπε να επωμιστώ μια ευθύνη από κάποιους που δεν μου αναλογούσε. Δεν έχω μετανιώσει όμως για την επιλογή μου να κάνω αυτή τη δουλειά.

Ποιο δημοσίευμα για σένα ήταν αυτό που σε έβγαλε εκτός εαυτού; Αυτό που με είχε ζορίσει πολύ ήταν ο χαρακτηρισμός από έναν τηλεκριτικό προς το άτομό μου ως «τηλεπρεζάκι». Είχε βγει αυτό, το ότι δεν είχαμε πληρωθεί από το Master Chef και μου είχε χρεωθεί και αυτό. Είχα φάει όλο το πακέτο με τα δικαστήρια και κάποιος βγήκε και είπε «Εντάξει η Συνατσάκη δουλεύει και τσάμπα. Τηλεπρεζάκι. Το θεώρησα χοντρό.

Τι άνθρωπος είναι η Μαίρη; Δεν είμαι ο πιο εύκολος άνθρωπος. Στην κουζίνα μου έχω έναν μαυροπίνακα που είναι για menu της ημέρας. Αλλά στο menu αντί για πιάτα, -γιατί δεν μαγειρεύω-, έχω γράψει «Αγκαλιές», «Μουσική» , «Μούτρα». Είμαι κάπως έτσι. Αγαπησιάρα και τρυφερή μα αν μουτρώσω θα σου σπάσω τα νεύρα. Αν κάτι έχω σταθερό, είναι η πεποίθηση ότι «Όλα θα πάνε καλά».

Ποιος άνθρωπος που γνώρισες πρόσφατα μπόρεσε σε γοήτευσε πολύ; Το 2015 ήταν μια πολύ γεμάτη χρονιά. Πήρα μεγάλη έμπνευση από την συμμετοχή μου στην θεατρική παράσταση «Αχ!» από τους bijoux de kant. Ο Γιάννης Σκουρλέτης, σκηνοθέτης της παράστασης, είναι ένας άνθρωπος που με ενέπνευσε πολύ. Όταν ο Γιάννης μου έδωσε το κείμενο της Γλυκερίας Μπασδέκη, το λάτρεψα. Τότε έψαξα περισσότερο για να γνωρίσω καλύτερα την Γλυκερία μέσα από άρθρα της. Πριν την συναντήσω ήθελα να γνωρίζω για εκείνη όσο περισσότερα μπορούσα. Αμέσως, λοιπόν, μου δημιουργήθηκε η διάθεση να γράψω για αυτόν τον άνθρωπο, κάτι που μου συμβαίνει σπάνια. Μόνο για ανθρώπους που μπορεί να «δονήσουν» τον εσωτερικό μου κόσμο. Αυτό που αισθάνθηκα για την Γλυκερία, είναι ότι μπορείς να μάθεις τόση «κανονική ζωή» από εκείνη. Μπορείς να μάθεις ουσία. Και αυτό είναι δώρο.

Πώς διαχειρίζεσαι πια την αναπαραγωγή από τα μέσα της κόντρας με την Καινούργιου; Γιατί ασχολούμαστε τελικά ακόμα με αυτό; Γιατί είναι σαν να λέμε ότι θέλουμε να δώσουμε μια τελεία, αλλά δεν θέλουμε να δώσουμε και μια τελεία στην πραγματικότητα. Το καταλαβαίνω. Γιατί και η Κατερίνα δήλωσε τώρα ότι «Δεν είμαι κι εγώ τρελή, κάτι θα έγινε και το είπα». Το αντιλαμβάνομαι αυτό που λέει αλλά ακόμα δεν έχει γίνει αυτό το τηλεφώνημα. Να πούμε «Είπες αυτό και με ενόχλησε». Δεν μπορώ να το τοποθετήσω κάπου στο χρόνο. Μπορώ να θυμηθώ μόνο τα καλά που έχω πει για την Κατερίνα. Τα κακά δεν τα θυμάμαι. Δεν είμαι άνθρωπος που θα μιλήσει άσχημα. Μπορεί να έχω μιλήσει αυστηρά για κάποιους γιατί έχω διαφωνήσει προφανώς και πάντα είχα επιχείρημα να πω. Αν ξεμπερδέψουμε με όλο το τρέξιμο της πρεμιέρας, σκέφτομαι να κάνω εγώ το τηλεφώνημα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR