counter

Συγκλονίζει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης: Η Κύπρος και η τελευταία ευχή του παππού του

Συγκλονίζει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης: Η Κύπρος και η τελευταία ευχή του παππού του
Συγκλονίζει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης: Η Κύπρος και η τελευταία ευχή του παππού του

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης βρέθηκε καλεσμένος στη «Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου.

Σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, ο δημοφιλής τραγουδιστής και τραγουδοποιός μίλησε για όλα. Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κατέθεσε την άποψή του για την «ανοιχτή πληγή» της Κύπρου, αναφέρθηκε στα δεινά που έχει περάσει ο ίδιος και οι γονείς του, ενώ αποκάλυψε και την τελευταία ευχή που του έδωσε ο παππούς του.

Διαβάστε επίσης: Mιχάλης Xατζηγιάννης: Έγινε 44 και γιόρτασε τα γενέθλιά του στο πατρικό του στην Kύπρο

«Εγώ αγαπώ την Κύπρο για πολλούς λόγους. Με γέννησε, με μεγάλωσε. Δεν έχει δει μια μέρα ελευθερίας εκτός από το 1960 μέχρι την εισβολή. Είναι μια πληγή που δεν κλείνει, ένα τραύμα ανοιχτό. Έχω καταγωγή από την Κερύνεια κι από τους δύο γονείς μου. Ήταν πρόσφυγες. Η Κερύνεια ήταν το σημείο απόβασης των τουρκικών στρατευμάτων από έναν μικρό κόλπο, που λέγεται "Πέντε μίλι". Αυτός ο κόλπος από το σπίτι της μαμάς μου δεν είναι ούτε ένα χιλιόμετρο. Έχω τόσες περιγραφές για όσα έχουν συμβεί, που είναι σαν να το έχω ζήσει. Με πονάει κι εμένα ο πόνος τους. Δεν υπάρχει μέρα που να μην αναφέρει η μητέρα μου την Κερύνεια και το σπίτι. Ο πατέρας μου ακόμα και σήμερα ασχολείται για να μνημονεύσουν την πόλη μας, να ευχηθούμε να γυρίσουμε.

Θα σας πω κάτι. Όταν "έφυγε" ο παππούς μου, όταν τον έχασα πριν κάποια χρόνια, ήθελε να με δει και μου λέει "γιε μου εύχομαι να καταφέρεις να δεις την Κερύνεια". Έφυγε με αυτόν τον καημό. Τα πράγματα δεν βαίνουν ευοίωνα. Υπήρχαν στιγμές που θα μπορούσε να γίνει το βήμα, δεν υπήρχε όμως η βούληση. Νομίζω όσο περνά ο καιρός, το πράγμα θα παγιώνεται έτσι όπως είναι. Οι συνθήκες θα δυσχεραίνουν. Κι αν υποθέσουμε ότι θα γίνει και μια παράνομη προσάρτηση του βόρειου τμήματος με την Τουρκία, τότε τα πράγματα θα είναι δις χειρότερα», είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR