counter

Συγκινεί ο Νίκος Υποφάντης για την περιπέτεια του γιου του με τον καρκίνο – "'Πήγαμε στον γιατρό και μου είπε..."

Συγκινεί ο Νίκος Υποφάντης για την περιπέτεια του γιου του με τον καρκίνο – "'Πήγαμε στον γιατρό και μου είπε..."
Συγκινεί ο Νίκος Υποφάντης για την περιπέτεια του γιου του με τον καρκίνο – "'Πήγαμε στον γιατρό και μου είπε..."

Καλεσμένος στην εκπομπή “Μπαμπά-δες” βρέθηκε ο Νίκος Υποφάντης το απόγευμα του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου και μίλησε στον Τάσο Ιορδανίδη.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη μάχη που έδωσε ο γιος του με τον καρκίνο και αποκάλυψε την αντίδραση που είχε ο ίδιος ο Νίκος Υποφάντης όταν του το ανακοίνωσε ο γιατρός.

Δείτε επίσης! Νίκος Υποφάντης: "Ο γιος μου είχε καρκίνο και η Φώφη Γεννηματά μας έδωσε κουράγιο"

Όσα είπε ο Νίκος Υποφάντης

«Εκείνη τη στιγμή δεν ήταν η γυναίκα μου μαζί, ήταν η γιαγιά, έχουμε πάει στον γιατρό ο οποίος μου είπε “βγάλε την γιαγιά έξω και έλα να σου μιλήσω”. Λέει, “κοίταξε να δεις, το παιδί έχει καρκίνο”. Του λέω, “τι λες;” και μου απαντά πως “έχει καρκίνο, θα το παλέψετε, γίνεται όμως”. Βγαίνοντας από το δωμάτιο του γιατρού, είναι το παιδί το οποίο πονάει αλλά γελάει γιατί είναι πάνω στην κατάσταση της μέθης για να μπορέσει να κάνει την εξέταση, είναι η πεθερά μου και, ενώ είμαστε στο κέντρο της Αθήνας, δεν ακούω ήχους.

Έχουν απομονωθεί οι ήχοι και νομίζω ότι δεν μπορώ να περπατήσω. Δηλαδή έχει αρχίσει να υπάρχει μια τρικυμία, μια αστάθεια κάτω. Προσπαθούσα να κοιτάξω στο έδαφος, ασάφεια στους ήχους, ο χώρος άρχισε να συστέλλεται και να διαστέλλεται. Δεν είχα αντίληψη εκείνη την ώρα. Δίνεις μάχη. Δίνει μάχη το παιδί το ίδιο, δεν θα δώσεις εσύ; Δεν θα μπεις σε αυτή την ιστορία;

Αμέσως μετά, μόλις το παιδί ήρθε σπίτι ύστερα από πολύ δύσκολο αγώνα, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά, αποφασίσαμε με τον μετέπειτα κουμπάρο μου, που και αυτός πήρε το παιδί του και είναι μια χαρά, να ασχοληθούμε με την βοήθεια των συλλόγων αυτών που είναι κοντά στα παιδιά. Με τη Φλόγα συγκεκριμένα, όμως δεν μπορούμε να πούμε αυτά που έχουμε ζήσει εκεί στην εκπομπή γιατί είναι δύσκολα», είπε ο Νίκος Υποφάντης.

«Την αλήθεια στον μεγάλο μου γιο γι’ αυτό που πέρασε με την περιπέτεια της υγείας του, στα τρεισήμιση, την κρατούσα μέχρι όταν έφτασε 10μισό. Τότε του την είπα. Θα μπορούσαμε να του την έχουμε πει όταν θα γινόταν πιο μεγάλο παιδί. Έπρεπε να του πούμε κάποια στιγμή την αλήθεια, τι έχει περάσει, ότι κινδύνευε η ζωή του από μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Την αλήθεια του την κρατήσαμε μέχρι τότε, όταν του την είπαμε το παιδί ζορίστηκε πάρα πολύ. Ζορίστηκε ψυχολογικά, του βγήκαν πράγματα, ανασφάλειες. Μέχρι τότε ήξερε ότι πέρασε έναν “κακό μη μη”, έτσι έλεγε κι έδειχνε την κοιλιά του. Αυτό του λέγαμε, αλλά στα 10 ή και λίγο πιο μεγάλος, έπρεπε να μάθει την αλήθεια.

Ήταν δύσκολο, γιατί άλλαξε πάλι η οικογένεια, έπρεπε να προσαρμοστεί στην αλήθεια που έμαθε το παιδί. Δεν είναι εύκολη κατάσταση όταν υπάρχει πρόβλημα στην οικογένεια, όμως πατάς, συνεχίζεις, το λες και σε άλλους γονείς, προσπαθείς να τους ενημερώσεις αν συμβεί, να βοηθήσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουν. Να μη γίνει σε κανέναν, αλλά αν γίνει, υπάρχει η λύση. Γενικότερα ό,τι έχει να κάνει με τις ασθένειες των παιδιών είναι ιάσιμες», εξομολογήθηκε ο δημοσιογράφος.

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR