counter

Σχέσεις: 5 μυστικά για σωστή επικοινωνία

Σχέσεις: 5 μυστικά για σωστή επικοινωνία
Σχέσεις: 5 μυστικά για σωστή επικοινωνία

γυνάικα

Άνοιξε τα αυτιά σου!

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: Είναι σημαντικό όταν μας μιλάει ο άλλος να τον ακούμε – όχι απλά να τον κοιτάζουμε! Να αφουγκραζόμαστε όλα όσα μας λέει αλλά κι εκείνα που πάει να μας κρύψει. Το να είναι κάποιος καλός ακροατής, αποτελεί ένα βασικό προτέρημα το οποίο μόνο καλό μπορεί να κάνει στη σχέση του και μάλιστα σε οποιαδήποτε σχέση: αισθηματική, φιλική, επαγγελματική κ.ο.κ. Κλείσε την τηλεόραση λοιπόν και στρέψε την προσοχή σου μόνο στον συνομιλητή σου!

Επανέλαβε όσα ακούς…

Πόσες και πόσες φορές σου έχει τύχει να μην καταλάβεις καλά κάτι κατά τη διάρκεια μίας συζήτηση και να δώσεις τη λάθος απάντηση;  Η λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να κρύβεται στην… επανάληψη! Ναι, ακούγεται παράξενο, σύμφωνα με τους ψυχολόγους όμως, όταν επαναλαμβάνουμε αυτό που μας λέει κάποιος το αφομοιώνουμε καλύτερα και εμείς, αλλά και εκείνος που το λέει!

Μίλησε ξεκάθαρα!

Η σωστή επικοινωνία βασίζεται στην εξωτερίκευση των (αληθινών!) συναισθημάτων! Για πολλούς ανθρώπους αυτό, είναι ένα από τα δυσκολότερα κομμάτια. Αν είναι και για εσένα, θα πρέπει να κάνεις προσπάθειες να το αποβάλεις ή έστω να το περιορίσεις. Αν, πάλι, ισχύει για τον άνθρωπό σου, τότε θα πρέπει να βρεις «τα κλειδιά» του και να τον βοηθήσεις να ανοιχτεί.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διαβάστε περισσότερα: Πιο ευτυχισμένες οι γυναίκες από τους άντρες

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR