counter

Σωτήρης Κοντιζάς: Αυτός είναι ο 34χρονος κριτής του Master Chef

To Master Chef επέστρεψε εδώ και λίγες ημέρες στους τηλεοπτικούς μας δέκτες ανανεωμένο και μέσα από τη συχνότητα του Star. Από τους κριτές εντυπωση έχει προκαλέσει ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο 34χρονος chef με πατέρα Έλληνα και Γιαπωνέζα μητέρα. Ποια η ιστορία όμως γύρω από το νέο κριτή του show μαγειρικής;

Mε πατέρα Έλληνα και Γιαπωνέζα μητέρα, ο Σωτήρης Κοντιζάς έμαθε από μικρός να συνδυάζει μέσα του κουλτούρες αλλά και πολλά διαφορετικά προσόντα, που τον έκαναν να πειραματιστεί από νωρίς σε διαφορετικά πεδία, πριν καταλήξει να αφοσιωθεί στην τέχνη της μαγειρικής.

Διαβάστε επίσης: Πάνος Ιωαννίδης: Αυτή είναι η ζωή του 42χρονου κριτή του Master Chef

Στο μενού της ζωής του θα βρεις το πτυχίο του από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, την εργασία του ως μεταφραστή ιαπωνικής γλώσσας στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, ένα σύντομο πέρασμα από τον τραπεζικό κλάδο.

Θα έλεγες πως ο 34χρονος Σωτήρης Κοντιζάς είναι η συνταγή ενός «καλού μαθητή», αν μαζί με όλα αυτά δεν συμπλήρωναν το προφίλ του μεγάλες δόσεις δημιουργικότητας, αυτοσχεδιασμού και απόλυτων ανατροπών. Η μεγαλύτερη από αυτές; Η απόφασή του τελικά να γίνει σεφ και να θέσει όλα τα παραπάνω προσόντα του στην υπηρεσία μιας διεθνούς καριέρας με ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Ξεκινώντας το 2005 πλάι στον Χριστόφορο Πέσκια και διανύοντας μία ανοδική πορεία σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, αποφάσισε να δοκιμαστεί στην ευρωπαϊκή σκηνή, ξεκινώντας από την Κοπεγχάγη,  όπου θήτευσε πλάι στους μεγάλους chef Rasmus Kofoed και Torsten Vildgaard μπαίνοντας στα βαθιά της υψηλής κουζίνας και γαστρονομίας, εξασφαλίζοντας έτσι τη …μεταγραφή του στο περίφημο The Ledbury του Λονδίνου πλάι στον Brett Graham. Ήταν φυσικό η τόσο εντυπωσιακή, γρήγορη και -πλούσια σε γνώση- πορεία του, να τον χρίσει το ίδιο γρήγορα Head Chef σε ένα από τα πιο trendy εστιατόρια της Αθήνας, το “Nolan”, όπου και μπορεί κανείς να δοκιμάσει τις γευστικές προτάσεις αυτού του ανερχόμενου star της κουζίνας.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR