counter

Σωτήρης Κοντιζάς: Αυτή ήταν η πρώτη επαφή με επαγγελματική κουζίνα

Σωτήρης Κοντιζάς: Αυτή ήταν η πρώτη επαφή με επαγγελματική κουζίνα
Σωτήρης Κοντιζάς: Αυτή ήταν η πρώτη επαφή με επαγγελματική κουζίνα

 Στο site oneman.gr και τον Ηλία Αναστασιάδη παραχώρησε συνέντευξη ο κριτής του MasterChef, Σωτήρης Κοντιζάς και μίλησε για πάρα πολλά θέματα.

Ένα από τα πράγματα που αποκάλυψε, λοιπόν, ο Σωτήρης Κοντιζάς ήταν και η πρώτη του επαφή με επαγγελματική κουζίνα.

“Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τη μαγειρική, η μαγειρική δεν ήταν της μόδας. Δεν ήταν γεμάτη τατουάζ, δεν ήταν κουλ. Είχα δοκιμάσει σε 2-3 σχολές μαγειρικής, αλλά τελικά η πρώτη μου επαφή με την κουζίνα έγινε δίπλα στον Χριστόφορο Πέσκια ως πρακτικάριος στο 48 The Restaurant. Κατευθείαν στα βαθιά. Πήγα να τον συναντήσω με χαρτοφύλακα, κοστούμι και γραβάτα για να του κάνω καλή εντύπωση. Και με ένα βιογραφικό που δεν είχε καμία σχέση με κουζίνα. Του λέω, ‘δε θέλω τίποτα. Με δοκιμάζεις κι άμα δεν, φεύγω…’ Τα μαθηματικά τα είχα κάνει στο μυαλό μου. Η σχολή μου ζήταγε χ χιλιάρικα το χρόνο. Από την άλλη, στο 48 δεν θα πληρωνόμουν, αλλά τουλάχιστον δεν θα πλήρωνα. Όταν τελείωσε η σεζόν, έφυγα από εκεί, γιατί ήμουν και πολύ στριμωγμένος οικονομικά και συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν αυτό που φανταζόμουν: ότι θα σκέφτομαι πιάτα, ότι θα σχεδιάζω… Μου το είχε πει ο Χριστόφορος. Οι στιγμές δημιουργίας είναι πολύ λιγότερες από τις στιγμές επανάληψης και εξάσκησης. Για να είσαι συνεπής σε αυτό που έχεις σχεδιάσει, καθημερινά σερβίρεις, σερβίρεις, σερβίρεις (σ.σ. χτυπάει το χέρι στον ρυθμό) και δουλεύεις κάθε μέρα για αυτό το fucking perfect που πρέπει να προσφέρεις στον πελάτη, ειδικά σε εστιατόρια που πάνε για βραβεία και αστέρια”, είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR