counter

Σωτήρης Κοντιζάς: Αποκαλύπτει τα συναισθήματά του από την πρώτη φορά που αντίκρυσε την κόρη του

Σωτήρης Κοντιζάς: Αποκαλύπτει τα συναισθήματά του από την πρώτη φορά που αντίκρυσε την κόρη του
Σωτήρης Κοντιζάς: Αποκαλύπτει τα συναισθήματά του από την πρώτη φορά που αντίκρυσε την κόρη του

Με αφορμή το δεύτερο εστιατορικό του project και η συμμετοχή του για τέταρτη συνεχή χρονιά στην κριτική επιτροπή του MasterChef, ο Σωτήρης Κοντιζάς, μίλησε στο Oneman και τον Ηλία Αναστασιάδη. Ο γνωστός σεφ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα πρώτα συναισθήματα που ένιωσε όταν αντίκρυσε για πρώτη φορά την κόρη του και το πόσο η πατρότητα έχει αλλάξει τον τρόπο σκέψης του.

“Άκου να δεις τώρα, θα είμαι ειλικρινής, δεν θυμάμαι πώς ένιωσα την πρώτη φορά που είδα την Αριάννα-Τσιχίρο. Το Nolan είχε ανοίξει μια μέρα πριν γεννηθεί. Μου ήταν τόσο θολό που έχω ρωτήσει τη Δέσποινα αν ήμουν μέσα όταν γεννήθηκε. Είναι σαν να έχω πάθει μπλακ άουτ. Η Δέσποινα γεννούσε κι εγώ έπαιρνα στο μαγαζί να δω αν είναι όλα εντάξει. Θυμάμαι πάντως την πρώτη φορά που είδα τον Kenji, το δεύτερο παιδί.

Το όνομα Αριάννα απλώς μας άρεσε, ενώ Τσιχίρο έλεγαν το κοριτσάκι από το ‘Spirited Away’ του Μιγιαζάκι. Τον δεύτερο, τον φωνάζουμε Kenji, δεν είναι ακόμα επίσημο. Toν είδαμε και θεωρήσαμε ότι του ταιριάζει. Kenji, δηλαδή ‘second, the healthy one’.

Δεν θα το στρογγυλέψω. Θεωρώ ότι περνάει λίγος καιρός για να καταλάβει το ζευγάρι τι έγινε. Τουλάχιστον για μας, ήταν λίγο σφαλιάρα στην αρχή. Η φάση είναι ‘και τώρα, τι κάνουμε;’ Και ξαφνικά έρχεται μια στιγμή που συνειδητοποιείς ότι σχεδόν δε σε νοιάζει η δική σου σωματική ακεραιότητα. Σκέφτομαι, ας πούμε, να πάρω ένα σκουτεράκι για να μετακινούμαι στα μαγαζιά. Δεν σκέφτομαι αν εγώ πάθω κάτι, αλλά τι θα γίνει με τα παιδιά αν πάθω κάτι. Αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό το συναίσθημα δεν το ένιωσα με το που γεννήθηκε το πρώτο παιδί. Εκείνη τη στιγμή προσπαθείς να διαβάσεις το γήπεδο: πού έχει νάρκες, τι γίνεται τώρα. Υπάρχει κι ένας εκνευρισμός, γιατί ξαφνικά η ζωή σου αλλάζει ριζικά.

Το δεύτερο παιδί είναι μια άλλη, πάρα πολύ ωραία πίστα. Συνειδητοποιείς πόσο εύκολα ήταν τα πράγματα με το ένα και τα βάζεις με τον εαυτό σου που δεν χαλάρωνες, που δεν το απολάμβανες περισσότερο. Το μόνο σίγουρο: είναι πολύ ωραίο αυτό το ‘ξύλο’ που πέφτει” ανέφερε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR