counter

Στράτος Τζώρτζογλου: "Ο πατέρας μου μάζευε πράγματα απ' τα σκουπίδια. 5 χρονών με πήγαινε βόλτες στα πορνεία και στο τρελοκομείο"

Στράτος Τζώρτζογλου: "Ο πατέρας μου μάζευε πράγματα απ' τα σκουπίδια. 5 χρονών με πήγαινε βόλτες στα πορνεία και στο τρελοκομείο"
Στράτος Τζώρτζογλου: "Ο πατέρας μου μάζευε πράγματα απ' τα σκουπίδια. 5 χρονών με πήγαινε βόλτες στα πορνεία και στο τρελοκομείο"

 ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ

Μια συγκλονιστική συνέντευξη έδωσε ο Στράτος Τζώρτζογλου στο περιοδικό "ΕΓΩ" και το δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα.

Μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε το 2002. "Στην ερημιά, ούτε το πρόσωπο του θεού δεν υπάρχει. Το 2002, όλα έδειχναν να με εγκαταλείπουν. Ήταν λίγο πριν πεθάνει ο πατέρας μου. Τότε πήγα στο Άγιο Όρος. Είχα πολλές δουλειές πολλά προβλήματα, μεγάλες αναταραχές στη ζωή μου. Έφυγα από το σπίτι που έμενα με τη Μαρία (σ.σ. Γεωργιάδου) δεκαπέντε χρόνια, όταν ο Αλκιβιάδης ήταν μικρός.

Δεν ήξερα αν είμαι το σωστό πρότυπο πατέρα, επειδή ήμουν τόσο δυστυχισμένος. Έβλεπα τον πάτερα μου να καταρρέει, το αδελφό μου το Σπύρο να χάνει το δρόμο του στο σχολείο. Όλοι προσδοκούσαμε να συμβεί κάτι να σταματήσει το κακό, που ήρθε αργότερα με το θάνατο του πατέρα μου και διάφορα άλλα γεγονότα. Είχα αρχίσει να αυτοκαταστρέφομαι…" εξομολογήθηκε ο ηθοποιός.

"..Ήμουν στο περιθώριο μια ζωή. Η ανασφάλεια και η αστάθεια ήταν ο καθημερινός παράγοντας στα παιδικά μου χρόνια. Ήμουν ο γονιός των γονιών μου. Ο πατέρας μου όταν δεν δούλευε σαν ναυτικός, έβρισκε άχρηστα πράγματα στα σκουπίδια και τα πουλούσε. Ακόμα και όταν ήμουν ηθοποιός και τους βοηθούσα οικονομικά με πολλά λεφτά, συνέχιζε να την κάνει... Πήγαινε στα σκουπίδια, έπαιρνε παλιοσίδερα, λάμπες και τα πουλούσε κάθε Κυριακή στα παλιατζίδικα, στο παζάρι στον Πειραιά".

Και συνέχισε: "Αυτές οι συνθήκες με άνδρωσαν. Ο πατέρας μου,  έλεγε: "Μην πατήσεις ποτέ επί πτωμάτων, γιατί το πρώτο πτώμα που θα πατήσεις θα είναι το δικό σου. Οπότε μεγάλωσα με βαθιές ηθικές αξίες που με βοήθησαν να μην καταφύγω ποτέ στην πορνεία, να μη χάσω την αξιοπρέπεια μου, να έχω  φιλότιμο και να στηρίζομαι στα πόδια μου".

"Ανήθικες προτάσεις, πολλές. Ξέρετε, μέσα στον καλλιτεχνικό χώρο κυρίως, ακμάζουν όλων των ειδών τα λουλούδια. Δεν σοκαρίστηκα όμως, μεγάλωσα στο Πειραιά. Από πέντε χρονών ο πατέρας μου, μου έδειξε τους ανθρώπους της πορνείας. Με είχε πάει θυμάμαι στην Τρούμπα για να μου δείξει ότι υπάρχει και αυτή η πλευρά της ζωής. Όπως επίσης πηγαίναμε στο τρελοκομείο. Παρότι ο ίδιος δεν είχε τσιγάρα, αγόραζε για να τα δώσει στους ασθενείς".

Στο σπίτι τους πολλές φορές είχαν φιλοξενήσει άστεγους. "Ένας από αυτούς -κολλητός φίλος του πατερά μου- είχε πεθάνει από υπερβολική δόση μέσα στο σπίτι μας. Την επομένη το πρωί τον πήγαν στο νεκροταφείο και τον έθαψε εκείνος"

Ο Στράτος Τζώρτζογλου, αποκάλυψε πως η τελευταία φορά που έκλαψε ήταν σε μια συνάντηση με τη μητέρα του, που υπήρξε στη ζωή του ο σιωπηλός ήρωας. "Έκλαψα όταν την είδα πια ανήμπορη, όχι από τα χρόνια –γιατί δεν είναι μεγάλη- αλλά από την απέραντη μοναξιά που βιώνει ως άνθρωπος".

Αν και πρόσφατα χωρισμένος παραδέχτηκε ότι είναι καλά και πως έχει μαλακώσει σαν άνθρωπος. "Κάτω από το σπίτι μου έρχονται καθημερινά 250 άτομα που τους ταΐζει η εκκλησία. Φαντάζεσαι λοιπόν πως όσα προβλήματα και να έχεις, μπορούν να αντιμετωπισθούν αν έχεις δυο χέρια, δυο πόδια και μια γενναία καρδιά".

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR