counter

Στολίσατε;

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, το newsfeed του Instagram μου, κατακλύστηκε από φωτογραφίες από celebrities και μη, που αποφάσισαν να στολίσουν Χριστουγεννιάτικα!

Χριστουγεννιάτικα δέντρα σε διάφορα χρώματα, μπάλες, μπότες και σκουφιά του Άι Βασίλη, φωτάκια, στολισμένα τζάκια, κεριά, γιρλάντες και ότι άλλο έκανε κέφι στον καθένα, έγιναν μέρος του σαλονιού, αποτυπώθηκαν σε φωτογραφία και δημοσιεύτηκαν στο Instagram. Και σκέφτηκα: μήπως είναι λίγο νωρίς; Δεδομένου ότι έχουμε αρχές Νοέμβρη, τα δυνατά κρύα δεν έχουν πιάσει ακόμα και ο κόσμος μάλλον δεν είναι σε γιορτινό mood. Θα μου πείτε, στο Λονδίνο στολίζουν τις βιτρίνες από τον Δεκαπενταύγουστο. Μάλλον γιατί δεν έχουν beach bar για να κάνουν τη ζωάρα τους καλοκαιριάτικο και λένε, δε στολίζουμε για τα Χριστούγεννα που εδώ είναι βροχότοπος;

Δεν σας κρύβω πως μπήκα στον πειρασμό να κατεβάσω τα στολίδια μου και να αρχίσω να ταιριάζω λαμπάκια με κλαδάκια, μπάλες πασπαλισμένες με χρυσόσκονη και να στερεώσω το στεφάνι στην εξώπορτα. Αλλά μετά το ξανασκέφτηκα. Θυμάμαι πως πριν από δέκα χρόνια και πίσω, στολίζαμε μετά τις 10 Δεκέμβρη. Κάθε πράγμα στον καιρό του δηλαδή. Οι βιτρίνες των καταστημάτων φορούσαν τα γιορτινά τους από τις αρχές του μήνα και όλοι μπαίναμε στο mood λίγο, πολύ λίγο, πριν τον εορτασμό. Τώρα τα πράγματα είναι αλλιώς. Και φαίνεται πως ψάχνουμε αφορμή για να γιορτάσουμε και να μπούμε σε διαφορετικό κλίμα από την καθημερινότητά μας. Απλά αυτή την περίοδο, έχουμε... "πρόχειρα" κι "εύκολα" τα Χριστούγεννα. Και σίγουρα δεν είναι κακό. Μια πόρτα αισιοδοξίας ψάχνουμε, μια γιορτινή εκδοχή του προγράμματός μας ζητάμε και αφορμή για να χαρούμε βρήκαμε. Το post αυτό το γράφω για να καταλήξω εδώ: Ότι αφ' ενός πολύ καλά κάνουμε και θέλουμε να χαιρόμαστε, αφ' ετέρου, γιατί δεν ψάχνουμε μια αφορμή για γιορτή στην κάθε μας μέρα και περιμένουμε αυτό το λίγο των Χριστουγέννων που από μόνοι μας προσπαθούμε να το κάνουμε extended version; Προσπαθήστε να ανακαλύψετε τη μαγεία και τη χαρά στις στιγμές της μέρας σας και απολαύστε όσα έχετε, εκτιμώντας τα όπως τους πρέπει.

Θα τα πούμε σύντομα!

Φιλάκια!

ΥΓ: Τελειώνω το post, βάζω Mariah Carey "All I want for Christmas is you" και ξεκινάω το στόλισμα! Εγώ να μη χαρώ;

Η Νάνσυ Παραδεισανού είναι η διευθύντρια του WWW.FTHIS.GR

Επικοινωνήστε μαζί της στο: nparadeisanou@daphne.gr, Twitter: Nansou

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR