counter

Στη Δεξαμενή για τα Θεοφάνεια Παυλόπουλος και Τσίπρας

Στη Δεξαμενή για τα Θεοφάνεια Παυλόπουλος και Τσίπρας
Στη Δεξαμενή για τα Θεοφάνεια Παυλόπουλος και Τσίπρας

Θεοφάνεια

Με λαμπρότητα γιορτάζονται τα Θεοφάνεια σε όλη την χώρα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρέστη στη Δοξολογία που έγινε στον Αγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη στο Κολωνάκι.

Ακολούθησε στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι, ο Αγιασμός των Υδάτων, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά και πολλών βουλευτών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά το τέλος της τελετής σε δηλώσεις του ανέφερε: “Το ανέσπερο Φως της Χριστιανοσύνης, το Φως της Αγάπης, της καταλλαγής, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς ας διαλύει τα σκοτάδια τα οποία απειλούν την δημοκρατία και τον πολιτισμό στην χώρα μας, στην Ευρώπη σε ολόκληρο τον πλανήτη. Και ιδίως στην χώρα μας, το Φως της Χριστιανοσύνης να διαλύσει το σκοτάδι της κρίσης και της ανέχειας που πλήττει την κοινωνία μας και ιδίως τους οικονομικώς ασθενέστερους συνανθρώπους μας και τη νέα γενιά. Χρόνια πολλά”.

Ο Πρωθυπουργός αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρέστη στη λειτουργία στον ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο και εν συνεχεία στην κατάδυση του σταυρού στην παραλία του Φλοίσβου.

Ο Πειραιάς πάντως δεν αποτέλεσε το επίκεντρο των εκδηλώσεων, τουλάχιστον για την πολιτειακή και θρησκευτική ηγεσία. Η τελετή αγιασμού των υδάτων έγινε παρουσία του δημάρχου Πέτρου Μώραλη, και του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.

Πηγή: antenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR