counter

Στέλλα Κονιτοπούλου: Η διαφωνία με την μητέρα της, η διεθνής καριέρα και η υπέροχη οικογένεια

Στέλλα Κονιτοπούλου: Η διαφωνία με την μητέρα της, η διεθνής καριέρα και η υπέροχη οικογένεια
Στέλλα Κονιτοπούλου: Η διαφωνία με την μητέρα της, η διεθνής καριέρα και η υπέροχη οικογένεια

Αναμφίβολα το δικό της στίγμα στο νησιώτικο τραγούδι, έχει αφήσει η Στέλλα Κονιτοπούλου. Η τραγουδίστρια, έχει μια σπουδαία διεθνή καριέρα, μια υπέροχη οικογένεια και παρά την διαφωνία με την μητέρα της, αφού όταν της εξέφρασε την επιθυμία της να γίνει τραγουδίστρια εκείνη ήταν αντίθετη, τράβηξε την δική της πορεία και δικαιώθηκε. Ποιο είναι όμως το βιογραφικό της;

Στέλλα Κονιτοπούλου: Η ηλικία, η καταγωγή και τα τραγούδια

  • Η Στέλλα Κονιτοπούλου είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια του παραδοσιακού νησιώτικου είδους.
  • Η ημερομηνία γέννησής της είναι 17 Σεπτεμβρίου 1965 και ο τόπος καταγωγής της η Νάξος. Η ηλικία της είναι 59 ετών.
  • Έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την προσφορά της στην παράδοση και στο νησιώτικο τραγούδι. Έχει κυκλοφορήσει 30 προσωπικούς δίσκους και έχει συμμετάσχει σε πολλούς δίσκους άλλων καλλιτεχνών.
  • Γεννήθηκε και έζησε στη Νάξο μέχρι τα έξι της χρόνια. Κατάγεται από την οικογένεια των Κονιτοπουλέων. Η μητέρα της είναι η, επίσης τραγουδίστρια του νησιώτικου τραγουδιού, Αγγελική Κονιτοπούλου. Δίπλα της, η Στέλλα, γνώρισε και αγάπησε το ελληνικό τραγούδι, γεγονός που την οδήγησε σε ηλικία οκτώ ετών στην εγγραφή της στο Εθνικό Ωδείο. Στα 16 της αποφοίτησε, αφού σπούδασε ορθοφωνία, σολφέζ και τραγούδι.
  • Το 1982 η Στέλλα Κονιτοπούλου συμμετέχει στο δίσκο "Θάλασσα και παράδοση με το Κονιτοπουλέικο", σε τραγούδια του θείου της, Γιώργου Κονιτοπούλου. Εκεί για πρώτη φορά αναφέρεται ως Κονιτοπούλου.
  • Το 1987 κυκλοφόρησε ο δίσκος Θαλασσομηνύματα, με τραγούδια του Γιώργου Κονιτόπουλου. Συμμετέχει και η μητέρα της, Αγγελική Κονιτοπούλου. Ο δίσκος περιείχε τα τραγούδια "Τα αγαπάω το κοπέλι" και το "Ξερματώθηκες λαούτο".
  • Το 1991 συμμετείχε ξανά σε δίσκο της μητέρας της, Αγγελικής Κονιτοπούλου με τίτλο Τη Θάλασσα την Αγαπώ με τα τραγούδια "Ήθελα να 'σαι ταίρι μου" και "Ειν΄ ο έρωτας λαχείο".
  • Το 1993 κυκλοφόρησε ο δίσκος Μελτέμια Αγάπης. Συμμετέχει ο Γιάννης Πάριος. Βασικός συνθέτης ο Βασίλης Κλουβάτος. Την ίδια χρονιά συμμετέχει στους δίσκους Μια Ελλάδα Θάλασσα, μαζί με την Μαρίζα Κωχ και την Άννα Καραμπεσίνη, και στο «Ως τον παράδεισο» της Καιτης Γαρμπή στα τραγούδια "Ως Τον Παράδεισο" και "Να μου λες το σ' αγαπώ".
  • Το 1994 κυκλοφόρησε ο δίσκος Ένα Με Τη Θάλασσα, σε σύνθεση Βασίλη Κλουβάτου Συμμετέχουν ο Γιώργος Κατσαρής και επίσης ο Γιώργος Ανδρέου, δημιουργώντας τη μουσική και τους στίχους ενός τραγουδιού. Με δύο τραγούδια συμμετέχει επίσης στιχουργικά και ο Γιάννης Πάριος. Ο δίσκος ξεπέρασε τις 50.000 πωλήσεις κι έγινε χρυσός στην Ελλάδα και πλατινένιος στην Κύπρο. Περιείχε το τραγούδι «Τα σφάλματά σου πέλαγα» ή «'Οπου και να πάω χάνομαι».

  • Το 1996 η η Στέλλα Κονιτοπούλου συνεργάστηκε με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον Σταμάτη Κόκκοτα και τον Γιάννη Καλατζή σε μία από τις τελευταίες ζωντανές εμφανίσεις του Γρηγόρη Μπιθικώτση.
  • Έχοντας δεχτεί μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο και επιτυχία, η Στέλλα Κονιτοπούλου πραγματοποιεί αρκετές συναυλίες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Κύπρο και την Αμερική, αποσπώντας θετικές κριτικές. Κατ' αυτό τον τρόπο ξεκινούν και οι πωλήσεις των άλμπουμ της και στο εξωτερικό. Επιπρόσθετα, συμμετέχει σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα.

  • Τον Απρίλιο του 2002 της απονεμήθηκε το βραβείο Αρίων για τον καλύτερο δίσκο παραδοσιακής μουσικής για το άλμπουμ «Ταξίδι στην Ελλάδα» . Από τότε μέχρι και σήμερα, 20 χρόνια μετά η Στέλλα Κονιτοπούλου δεν έχει σταματήσει τις ζωντανές εμφανίσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πρόκειται για μια από τις πιο σπουδαίες Ελληνίδες τραγουδίστριες και έχει γράψει την δική της ιστορία στο νησιώτικο τραγούδι και όχι μόνο.

Στέλλα Κονιτοπούλου: Ο σύζυγος, τα παιδιά και άγνωστες λεπτομέρειες για εκείνη

  • Από τα 13 της χρόνια εμφανιζόταν ζωντανά σε μουσικό στέκι της εποχής μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της.
  • Στην ηλικία των 15 ετών συμμετείχε για πρώτη φορά σε δίσκο, συγκεκριμένα στο Νησιώτικα Νο1 του Γιάννη Πάριου, που θεωρείται ένας απο τους πιο εμπορικούς δίσκους όλων των εποχών.
  • Στα πρώτα της βήματα στη δισκογραφία αναφέρεται ως Στέλλα Κλουβάτου, που είναι το πατρικό της επώνυμο, η Στέλλα, πήρε το επίθετο Κονιτοπούλου απο την μητέρα της.
  • Όσο αφορά την προσωπική της ζωή, είναι παντρεμένη αρκετά χρόνια και έχει μια κόρη, η οποία δεν ασχολείται με το τραγούδι. Μάλιστα η Στέλλα Κονιτοπούλου έχει δηλώσει σχετικά:

«Καλύτερα! Δεν ήθελα να γίνει τραγουδίστρια. Είναι μουσικόφιλη και παίζει πιάνο, αλλά ποτέ της δεν μου έχει εκδηλώσει την ανάγκη της να τραγουδήσει. Καλύτερα που δεν έγινε τραγουδίστρια γιατί δεν ήθελα να συγκρίνεται σε όλη τη ζωή της με τη μητέρα της. Εγώ τη μητέρα μου ας πούμε την είχα πρότυπο, δεν ήθελα ποτέ να την προσπεράσω. Γι' αυτόν τον λόγο δεν θα ήθελα να μπει η κόρη μου σε μια διαδικασία να προσπαθεί να ανταγωνιστεί τη μαμά της».

Έχει λάβει διάφορες βραβεύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα, ενώ έχει τραγουδήσει και στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Κύπρο και την Αμερική.

Στέλλα Κονιτοπούλου: Η διαφωνία με την μητέρα της, ο θάνατος του πατέρα της και η κατάθλιψη

«Γύρω στα εννιά μου άρχισα να ζητάω από τη μητέρα μου, την Αγγελική Κονιτοπούλου, να με παίρνει μαζί της τα Σάββατα στο μαγαζί όπου δούλευε. Τραγουδούσε μαζί με τα αδέλφια της, όλους τους Κονιτοπουλαίους, τον Γιώργο, τον Βαγγέλη, την Ειρήνη και τον Κώστα, σε ένα μαγαζί στο Γαλάτσι. Πήγαινα λοιπόν γιατί με τραβούσαν τα φώτα και η μουσική. Στα 13 μου αποφασίζω να κάνω το ντεμπούτο μου εκεί, κρυφά από τη μητέρα μου. Γιατί, όταν της είπα πως ήθελα να γίνω τραγουδίστρια, ήταν αντίθετη. Συνεννοήθηκα λοιπόν με τον θείο μου, τον Βαγγέλη, που ήταν και ο μαέστρος της ορχήστρας, το βράδυ που γινόταν ο ετήσιος χορός του χωριού μου, και βγήκα και τραγούδησα το «Καμπάνα του εσπερινού» της Αλεξίου. Θυμάμαι ότι όση ώρα τραγουδούσα δεν κουνήθηκα καθόλου. Από το στρες είχα πάθει αγκύλωση» έχει δηλώσει σχετικά με την «κόντρα» που είχε με την μητερα της η Στέλλα Κονιτοπούλου.

Για τον θάνατο του πατέρα της είπε: «Ο θάνατος του με συγκλόνισε πάρα πολύ. Το ίδιο βράδυ που πέθανε ο πατέρας μου είχα κλείσει δουλειά που δεν μπορούσε να ακυρωθεί. Πήγα και τραγούδησα και μέσα μου πενθούσα. Στη σκηνή είχα μεταμορφωθεί τελείως. Μου έδωσε δύναμη βέβαια αυτό για να ξεπεράσω τη θλίψη μου».

Στην ίδια συνέντευξη στο ''Χάι'' αποκάλυψε και την μάχη της με την κατάθλιψη:

«Όταν έχεις μάθει να χτυπά το τηλέφωνο συνέχεια και μετά ξαφνικά σταματάει, θα σκέφτεσαι «μάλλον δεν τους αρέσω πια ή κάτι κάνω λάθος». Πέρασα κατάθλιψη δύο χρόνια. Επισκέφθηκα ειδικό και θεωρώ ότι έγινα καλύτερος άνθρωπος. Η οικογένεια μου ήταν συμπαραστάτες μου σε αυτό. Ποτέ δεν το έκρυψα, το μοιράστηκα με τις φίλες μου και με τους δικούς μου ανθρώπους. Βγήκα πολύ καλύτερη μετά από την κατάθλιψη μπορώ να σου πω. »

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR