Ανάμεσα στους κριτές που θα δούμε στον τελικό του MasterChef, είναι και Στέλιος Σακαλής, ο οποίος έχει μια αξιοζήλευτη καριέρα και βέβαια, αστέρι Michelin, μια από τις κορυφαίες διακρίσεις για οποιονδήποτε σεφ. Εμείς, συγκεντρώσαμε σε ένα άρθρο όσα πρέπει να ξέρετε για εκείνον...
Στέλιος Σακαλής: Ο κριτής που καθορίζει τον MasterChef για το 2022 και το βιογραφικό του
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο τελικός του MasterChef ολοκληρώνεται στο χωριό Gaiole στο Chianti και οι διαγωνιζόμενοι θα συναντήσουν άλλο ένα γαστρονομικό αστέρι. Σε αυτή τη δοκιμασία αντιγραφής πιάτου για την οποία ήδη σας έχουμε αποκαλύψει τα πάντα, καλεσμένος των τριών chef κριτών, για να κρίνει και να βαθμολογήσει τις προσπάθειες των δύο φιναλίστ, είναι ο μοναδικός Έλληνας chef βραβευμένος με αστέρι Michelin στην Ιταλία, chef Στέλιος Σακαλής, που συνδυάζει άψογα την ιταλική και ελληνική κουζίνα.
- Ο Στέλιος Σακαλής έχει αστέρι Michelin, το οποίο και χάρισε στο fine dining εστιατόριο Il Pievano στο χωριό Gaiole στο Chianti.
- Η καταγωγή του είναι από την Θεσσαλονίκη και την Κέρκυρα, αφού η μητέρα του κατάγεται από την συμπρωτεύουσα και ο πατέρας του από το όμορφο νησί του Ιονίου.
- Ο Στέλιος Σακαλής ανακάλυψε ότι θέλει να γίνει σεφ σε μικρή ηλικία, όταν έφαγε στο εστιατόριο Etrusco του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα ένα γλυκό που τον ενθουσίασε!
- Ο Μποτρίνι παραμένει μέχρι σήμερα ο σεφ που θαυμάζει περισσότερο από όσους έχει γνωρίσει ή γευτεί τα πιάτα τους.
- Οι σπουδές που έκανε ο Στέλιος Σακαλής αφορούν το Culinary arts management και έγιναν στο Alpine college στη Λουκέρνη. Μετά το πέρας τους, εργάστηκε σε πεντάστερα ξενοδοχεία στην Αθήνα και στο εστιατόριο Etrusco. Ο ίδιος αργότερα, θέλησε να μάθει ιταλικά και βρέθηκε στη Σιένα, όπου παρακολούθησε μαθήματα στο Dante Alighieri και ταυτόχρονα μαθήματα ιταλικής κουζίνας, μιας και είναι από τις πιο δημοφιλείς.
- Ψάχνοντας για δουλειά στέλνει βιογραφικό στον Gordon Ramsay για να εργαστεί στο Λονδίνο. Εκείνη την εποχή ο Ramsay είχε αναλάβει το εστιατόριο ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στη Σιένα, το Castello Monastero και ο Στέλιος Σακαλής δεν έχασε την ευκαιρία: Πήγε για πρακτική στο Castello Monastero και τελικά έμεινε εκεί για εννέα χρόνια. Τη χειμερινή σεζόν που το ξενοδοχείο ήταν κλειστό δούλευε στο εστιατόριο του Ramsay στο Λονδίνο. Τα υπόλοιπα, ανήκουν στην ιστορία για έναν από τους κορυφαίους Έλληνες σεφ. Όσο για τον επόμενο στόχο του; Μα φυσικά, ένα δεύτερο αστέρι Michelin!
- Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι είναι executive chef στο Castello di Spaltenna, ένα Exclusive Luxury Resort & Spa.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)