counter

Starfan.gr: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη Γιορτή του Πατέρα

Starfan.gr: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη Γιορτή του Πατέρα
Starfan.gr: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη Γιορτή του Πατέρα

Το Starfan συγκέντρωσε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την Ημέρα του Πατέρα, η οποία κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 18 Ιουνίου.

Όπως η γιορτή της Μητέρας, έτσι και η γιορτή του Πατέρα είναι αφιερωμένη σε όλους τους μπαμπάδες εκεί έξω. Μπαμπάδες βιολογικούς, μπαμπάδες θετούς, άνδρες που κατά βάθος νιώθουν μπαμπάδες, αλλά και πνευματικούς μπαμπάδες.

Πόσα, όμως, έχεις ακουστά γι’ αυτήν την, ομολογουμένως, όχι και τόσο δημοφιλή γιορτή;

Η πρώτη Ημέρα του Πατέρα γιορτάστηκε το 1910

Αρχικά η Ημέρα του Πατέρα εφευρέθηκε από μια Αμερικανίδα το 1910 και πιο συγκεκριμένα εορτάστηκε στις 19 Ιουνίου, ημέρα γενεθλίων του πατέρα της. Η Sonora Smart Dodd, μετά το θάνατο της μητέρας της και αφού ο πατέρας της William Jackson Smart -βετεράνος του εμφυλίου πολέμου- φρόντιζε μόνος του τα 6 παιδιά του, πίστευε ότι θα έπρεπε να υπάρχει και η Ημέρα του Πατέρα. Η συγκεκριμένη γιορτή ξεκίνησε από την Ουάσινγκτον και, τελικά, εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Γιορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου

Κάθε χρόνο η Ημέρα του Πατέρα γιορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι η ακριβής ημερομηνία μπορεί να αλλάζει από χρόνο σε χρόνο. Ωστόσο, ορισμένες  χώρες τη γιορτάζουν σε διαφορετική ημέρα. 

Η Ταϊλάνδη, για παράδειγμα, τη γιορτάζει το Δεκέμβριο την ημέρα των γενεθλίων του βασιλιά της χώρας.

Πολλές χώρες, όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Κροατία, γιορτάζουν την Ημέρα του Πατέρα στις 19 Μαρτίου. Αυτό οφείλεται στους δεσμούς που έχει η συγκεκριμένη ημερομηνία με τον Ρωμαιοκαθολικισμό. Πιο συγκεκριμένα, η 19η Μαρτίου είναι η γιορτή του Αγίου Ιωσήφ, του συζύγου της Μαρίας και θετού πατέρα του Ιησού. Στην ημέρα αυτή γιορτάζουν παραδοσιακά την πατρότητα καθώς και τους πνευματικούς πατέρες.

Υπάρχει επίσημο λουλούδι για την Ημέρα του Πατέρα

Γνωρίζατε ότι υπάρχει επίσημο λουλούδι για τη Γιορτή του Πατέρα; Αυτό δεν είναι άλλο από το τριαντάφυλλο.

Η Γιορτή του Πατέρα έγινε επίσημη αργία το 1972.

Η Ημέρα του Πατέρα καθιερώθηκε ως επίσημη αργία στην Αμερική το 1972, όταν ο πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον υπέγραψε τον αντίστοιχο νόμο.

Μην ξεχάσεις, φυσικά, να του ευχηθείς και να του δείξεις την αγάπη και την ευγνωμοσύνη σου γι’ αυτή τη σχέση ζωής με ένα συγκινητικό και ταυτόχρονα αστείο βίντεο από το Starfan -όπως και αυτά που είχε ετοιμάσει ο Σωτήρης Καλυβάτσης για τη Γιορτή της Μητέρας.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR