counter

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η κόρη της, ο πρόωρος τοκετός, τα 8 επιπλέον κιλά, το βιβλίο που γράφει & πότε επιστρέφει τηλεοπτικά

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η κόρη της, ο πρόωρος τοκετός, τα 8 επιπλέον κιλά, το βιβλίο που γράφει & πότε επιστρέφει τηλεοπτικά
Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η κόρη της, ο πρόωρος τοκετός, τα 8 επιπλέον κιλά, το βιβλίο που γράφει & πότε επιστρέφει τηλεοπτικά

Συνέντευξη για τη νέα της ζωή μετά τον ερχομό του μωρού παραχώρησε η Σταματίνα Τσιμτσιλή στο περιοδικό ΕΓΩ και στη δημοσιογράφο Μαρία Κολιάτσα.

Η όμορφη παρουσιάστρια μίλησε για τις αλλαγές που έφερε ο ερχομός της Νάγιας στη ζωή της, τον τρόμο που ένιωσε όταν σηνειδητοποίησε ότι το μωρό έρχεται ένα μήνα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία τοκετού, μίλησε για την αυπνία από τα ξενύχτια, την επιλόχεια κατάθλιψη που ευτυχώς δεν έπαθε, αλλά και την επιστροφή της στα τηλεοπτικά από Σεπτέμβρη.

Πώς ένιωσες μόλις κατάλαβες ότι το μωράκι σου έρχεται πιο νωρίς απ' ότι περίμενες;

Θυμάμαι εκείνη η μέρα ήταν σαν να ζούσα σε ένα παράλληλο σύμπαν. Σαν να ζούσα σε ταινία. Ξεκίνησα το πρωί να πάω στη δουλειά. Η εκπομπή θα σταματούσε για το Πάσχα. Μόλις έφτασα στο κανάλι, έπειτα από λίγο έσπασαν τα νερά. Αιφνιδιάστηκα... Προσπαθούσα να καταλάβω τι συμβαίνει. Στο μαιευτήριο, θυμάμαι ότι είχα μία περίεργη υπερένταση και μία έξαψη, συνδυασμένη με φόβο, επειδή ένιωθα ότι όλο αυτό θα γινόταν σε ένα μήνα και φοβήθηκα μήπως κάτι είχε πάει στραβά. Εκείνη την ώρα τρομοκρατήθηκα. Ήμουν στο αυτοκίνητο με τους συνεργάτες μου. Είχα ήδη τηλεφωνήσει στον Θέμη. Θα συναντιόμασταν εκεί και είχα το φόβο μήπως έκανα κάτι λάθος και έσπασαν τα νερά. Μήπως είχε συμβεί κάτι κακό και γι' αυτό έρχεται νωρίτερα το μωρό μου. Θυμάμαι χαρακτηριστικά που με πήγαιναν με το φορείο για να γεννήσω και έλεγα στο γιατρό μου: “Βαγγέλη, δεν ξέρω εάν είμαι έτοιμη, βοήθησε με”. Εκείνος με καθησύχασε και όλος αυτός ο φόβος και η υπερένταση εξαφανίστηκαν με το που την ακούμπησαν πάνω μου. Μόλις την είδα, άρχισα να κλαίω από συγκίνηση. Τα πρόσωπα όλων μου έλεγαν ότι είναι ίδια ο μπαμπάς της και εγώ να μην πολυκαταλαβαίνω, γιατί ήμουν ζαλισμένη, λόγω της μέθης. Ένιωθα την απόλυτη συγκίνηση όταν ακούμπησαν το μωρό πάνω μου.

Μετά τη γέννηση του μωρού έπαθες επιλόχεια κατάθλιψη; Είχες εξάρσεις ή έντονες ψυχολογικές μεταπτώσεις;

Όχι. Έγινα απλώς πιο ευσυγκίνητη από αυτό που ήδη είμαι! Για δύο εβδομάδες ήταν πολύ έντονο. Έκλαιγα σαν χαζομαμά. Ειδικά το πρώτο διάστημα που παρατηρούσα το καθετί που έκανε το μωρό, μου δημιουργούσε τόσο μεγάλη χαρά και συγκίνηση, που δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Σε ποιον θα έλεγες ότι μοιάζει περισσότερο;

Εγώ θα σου απαντήσω ότι μοιάζει και στους δύο. Οι αντικειμενικοί παρατηρητές, πάντως, λένε ότι μοιάζει στον μπαμπά της. Θέλω, όμως, να πιστεύω ότι μεγαλώνοντας θα πάρει και δικά μου χαρακτηριστικά. Αλλά δεν θα ξεχάσω ότι στο μαιευτήριο, με το που την είδε ο γιατρός, μου είπε ότι είναι ίδια ο μπαμπάς της. Διατηρώ ωστόσο τις ελπίδες μου ότι μεγαλώνοντας θα μου μοιάσει. Είναι και λίγο Σταματίνα νομίζω.

Σε άγχωσαν τα κιλά της εγκυμοσύνης;

Όχι, ίσα-ίσα. Κάποια στιγμή σταμάτησα να ζυγίζομαι. Στα συν 18 κιλά δεν ανέβηκα ξανά στη ζυγαριά. Όλες οι φίλες μου μου έλεγαν: “Σταμάτα να ζυγίζεσαι, όλα τα κιλά τα παίρνεις στον ένατο μήνα”. Εγώ βέβαια με το που μπήκα στον ένατο, γέννησα. Φεύγοντας από το μαιευτήριο, ούτως ή άλλως έχασα τα δέκα κιλά. Από τότε έχει κολλήσει η ζυγαριά. Να σου πω όμως ότι δεν με νοιάζει. Ακόμα είναι πολύ νωρίς. Τη διατροφή μου δεν την πρόσεχα, γιατί το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να αντεπεξέλθω στο θηλασμό.

Ωστόσο, το σώμα σου φαίνεται να έχει επανέλθει πλήρως. Η εξωτερική σου εικόνα μοιάζει σαν να έχεις χάσει όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Εγώ, που ξέρω το σώμα μου, μπορώ να καταλάβω ότι έχω αυτά τα παραπάνω 7-8 κιλά. Όμως δεν βιάζομαι να τα χάσω. Τους 9 μήνες της εγκυμοσύνης δεν αγχώθηκα καθόλου για το τι θα φάω και πόσα κιλά θα πάρω. Ήταν και ένα πολύ ωραίο διάλειμμα μετά από τόσα χρόνια συστηματικής διατροφής. Έβγαλα ένα πολύ μεγάλο απωθημένο μου και έφαγα ό,τι μου έκανε όρεξη. Τώρα είμαι σε μία φάση που αρνούμαι να ξαναμπώ σε αυστηρό πρόγραμμα.

Κοιμάσαι;

Ναι, αλλά ξυπνάω κάθε τρεις ώρες. Επειδή αυτό το διάστημα δεν έχω υποχρεώσεις, μπορώ να ακολουθώ το πρόγραμμα της μικρής. Μπορώ να κοιμάμαι το μεσημέρι αν το βράδυ δεν κοιμηθούμε καλά. Δεν με έχει κουράσει καθόλου.

Απέκτησες φόβο με το μωρό;

Όχι, το μόνο που έπαθα ήταν ότι έχασα την ψυχραιμία μου όταν το παιδί άρχισε να έχει κολικούς. Ένιωθα ανεπαρκής που την έβλεπα να κλαίει, να πονάει και να μην μπορώ να κάνω τίποτα. Τελικά όμως το ξεπεράσαμε ευτυχώς πολύ γρήγορα.

Το διάστημα αυτό που είσαι με το μωρό, σου δημιουργήθηκε κάποιο άγχος ή κάποιο δίλημμα σχετικά με τη δουλειά, το παιδί και πώς θα συνδυαστούν όλα αυτά;

Δεν πρόλαβα να το νιώσω αυτό. Το μωρό μου είναι 2,5 μηνών και δεν έχω καταλάβει καν πώς πέρασε ο καιρός έτσι γρήγορα. Η μόνη σκέψη μου είναι το παιδί. Ίσως επειδή στο πίσω μέρος του μυαλού μου ξέρω ότι θα επιστρέψω στη δουλειά μου από τον Σεπτέμβριο. Οπότε, αυτό ο κομμάτι δεν με έχει αγχώσει. Το σίγουρο όμως είναι ότι τώρα πια όλα μπαίνουν σε μία ζυγαριά, που γέρνει προς το μωρό και τις ανάγκες του. Δεν μπορώ να στερηθώ τη δουλειά μου, γιατί την αγαπώ και με γεμίζει δημιουργικότητα και αυτοπεποίθηση και δεν θέλω να τη στερηθώ. Ίσως επειδή και  με τον ΑΝΤ1, όπως και με το ραδιόφωνο, είπαμε ότι θα τα ξαναπούμε από Σεπτέμβριο, τα έχω τοποθετήσει χρονικά εκεί.

Οι συζητήσεις σας με το κανάλι έχουν μείνει στο ότι θα επιστρέψεις στην εκπομπή από το Σεπτέμβριο;

Η συζήτηση που είχα με ανθρώπους του σταθμού λίγο πριν φύγω για να γεννήσω ήταν ότι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τότε καθώς υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και διάθεση συνεργασίας. Με την ευκαιρία θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΑΝΤ1 που μου έδωσε την ευκαιρία έπειτα από μία πολύ άσχημη εμπειρία που έζησα όταν έκλεισε το Alter να κάνω και πάλι κάτι που αγαπώ και, παρά τις όποιες αντικειμενικές δυσκολίες που είχε αυτή η εκπομπή που άλλαξε τρεις φορές ζώνη και συνεργάτες, θεωρώ ότι είχε μία πολύ αξιοπρεπή πορεία κάτι που με γέμισε χαρά. Ωστόσο με δεδομένη τη ρευστότητα που υπάρχει στο χώρο δεν έχω κάτι πιο συγκεκριμένο να πω. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η καλή συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Το βιβλίο που γράφεις σε τί φάση είναι;

Είναι μία προσωπική μου ανάγκη να αφήσω τη φαντασία μου να ταξιδέψει. Δεν είναι κάτι που με αγχώνει. Είναι ένα ερωτικό μυθιστόρημα που γράφω εδώ και 2,5 χρόνια. Είπα να το αφήσω για ένα διάστημα, γιατί είναι πολύ της μόδας τώρα να γράφουν όλες οι τηλεπαρουσιάστριες βιβλία αλλά ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα το τελειώσω.

Οφείλω να ομολογήσω, πάντως, ότι είσαι από τις πιο όμορφες μανούλες και πολύ περιποιημένη. Τα παραπάνω κιλά που έχεις μπορώ να πω ότι σου πάνε κιόλας.

Ποτέ δεν θα με δεις άλουστη ή απεριποίητη. Ακόμα και μέσα στο σπίτι. 40 μέρες που δεν βγήκα καθόλου δεν ήμουν με τις πιτζάμες. Ξυπνούσα, έπλενα το πρόσωπο μου και ντυνόμουν λες και θα πήγαινα κάπου. Γι' αυτό και πέρασα πολύ ωραία και ένιωσα όπως στην παλιά μου ζωή την ημέρα που κάναμε τη φωτογράφηση. Ήταν λες και κοίταξα από μία... κλειδαρότρυπα και είδα την ζωή μου πριν το μωρό.

 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR