counter

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η δική της συνταγή για γεμιστή γαλοπούλα!

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η δική της συνταγή για γεμιστή γαλοπούλα!
Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η δική της συνταγή για γεμιστή γαλοπούλα!

Σταματίνα Τσιμτσιλή

Από τη Νάνσυ Μητροπούλου

Τη δική της συνταγή για γεμιστή γαλοπούλα προτείνει στο FTHIS.GR η Σταματίνα Τσιμτσιλή. Η παρουσιάστρια μας αποκάλυψε τη δική της εκδοχή για το νόστιμο πιάτο των γιορτών και σας την παρουσιάζουμε.

Γεμιστή γαλοπούλα με κάστανο και κουκουναρι

Υλικά

  • 1 γαλοπούλα
  • 2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο ή μαργαρίνη 
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 8-10 κάστανα βρασμένα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια 
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 40  ml κρασί ροζέ ή λευκό 
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο 
  • ½ φλ. τσαγιού ρύζι βρασμένο 
  • 1 ποτήρι νερό 
  • 2-3  κουτ. σούπας ντοματάκια ψιλοκομμένα κονσέρβας 
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1) Σοτάρετε τα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα, σε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή μαργαρίνη.

2) Προσθέτετε τον κιμά και τα ψιλοκομμένα συκωτάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας.

3) Αλατοπιπερώνετε

4) Ρίχνετε τη δάφνη, τα ντοματάκια, το κρασί και 1 ποτήρι νερό.

5) Αφήνετε να βράσουν σκεπασμένα για 20' και κατόπιν προσθέτετε στη γέμιση το κουκουνάρι, το βρασμένο ρύζι και τα κάστανα

6) Ανακατεύετε καλά.

7) Γεμίζετε τη γαλοπούλα και τη ράβετε, αφού την έχετε πλύνει, στραγγίσει και αλατοπιπερώσει.

8) Την περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

9) Ψήνετε τη γαλοπούλα σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο στο φούρνο 4-4½ ώρες -σε χαμηλή ένταση-, ανάλογα με το βάρος της.

10) Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR