counter

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Αυτά είναι τα μυστικά για έναν ευτυχισμένο γάμο... (Στο Stamatina's View)

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Αυτά είναι τα μυστικά για έναν ευτυχισμένο γάμο... (Στο Stamatina's View)
Σταματίνα Τσιμτσιλή: Αυτά είναι τα μυστικά για έναν ευτυχισμένο γάμο... (Στο Stamatina's View)

Σταματίνα Τσιμτσιλή Θέμης Σοφός

Στον έρωτα δεν υπάρχουν συνταγές επιτυχίας, πρέπει ή συγκεκριμένοι κανόνες συμπεριφοράς που μπορείς να βρεις στις σελίδες ενός βιβλίου ή σε κάποιο σχετικό εγχειρίδιο. Συνήθως πάντως –χωρίς να είμαι ειδικός-όπου υπάρχει ευτυχία… από πίσω κρύβεται  σεβασμός, αλληλοκατανόηση και χίλια δυο άλλα χαρακτηριστικά που φέρνουν κοντά δύο ανθρώπους και τους δένουν αντί να τους χωρίζουν.

Πρόσφατα σερφάροντας στο διαδίκτυο, έπεσα πάνω σε μια έρευνα της Daily Mail που λίγο ούτε πολύ ανέφερε ότι το timing- ορόσημο για έναν χωρισμό από εκεί που ήταν στα επτά χρόνια …κατά το γνωστό επτά χρόνια φαγούρας… πλέον χρονολογείται στα δύο χρόνια. Πολύ πιο σύντομα δηλαδή. Το χειρότερο στοιχείο δε της συγκεκριμένης έρευνας, θέλει ένα στα δύο ζευγάρια που παντρεύονται στις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Μ.Βρετανία, να χωρίζουν ακόμα κι αν έχουν παιδιά. Βάση στατιστικών δηλαδή, ένας στους δύο γάμους είναι καταδικασμένος να έχει άδοξο τέλος. Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Και για να μην παρεξηγηθώ… ένα διαζύγιο ή το τέλος μιας σχέσης δεν είναι το τέλος του κόσμου. Ίσως και να είναι λυτρωτικό όταν η αποξένωση και η φθορά ανάμεσα σε δύο ανθρώπους υπάρχει σε τέτοιο βαθμό που έχει καταστρέψει  ό,τι όμορφο και αληθινό  τους πρωτοέφερε κοντά.

Το ουσιαστικό πρόβλημα όμως στις μέρες μας υπάρχει επειδή πολλά ζευγάρια δεν προσπαθούν και δεν παλεύουν για τη σχέση του με αποτέλεσμα να απομακρύνονται  σταδιακά και στο τέλος να διαλέγουν την εύκολη λύση του χωρισμού που σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πια μονόδρομος.

Μην ξεχνάς ότι δύο ερωτευμένοι άνθρωποι οφείλουν να αφουγκράζονται και να δουλεύουν τη σχέση τους. Να μη θεωρούν τίποτα δεδομένο, να μην ξεχνούν να διεκδικούν ο ένας τον άλλον αλλά και να φροντίζουν να δημιουργούν συνθήκες ώστε να έρχονται κοντά και να απολαμβάνουν προσωπικό χρόνο.

Πολλές φορές η καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις που τη συνοδεύουν φαντάζουν βουνό και είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώθουμε ότι δε βρισκόμαστε στην πιο ερωτική φάση της ζωής μας κάθε πρωί που ξυπνάμε. Αν όμως δε θέλουμε να μας «επισκεφθούν» τα δύο χρόνια φαγούρας …αυτή θα πρέπει να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.  

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR