counter

STAMATINA'S VIEW - Η Σταματίνα Τσιμτσιλή κάνει... "Καινούργιο Ξεκίνημα"

STAMATINA'S VIEW - Η Σταματίνα Τσιμτσιλή κάνει... "Καινούργιο Ξεκίνημα"
STAMATINA'S VIEW - Η Σταματίνα Τσιμτσιλή κάνει... "Καινούργιο Ξεκίνημα"

Σταματίνα Τσιμτσιλή

Καινούριο ξεκίνημα …

"Κάθε αρχή και δύσκολη" λέει η παροιμία κι έτσι όπως κάθομαι κολλημένη στην οθόνη του υπολογιστή μου για να αποφασίσω τι θα γράψω σε αυτό το πρώτο μου κείμενο, είμαι πεπεισμένη ότι δε χρειαζόταν και μεγάλη έμπνευση για να τη διατυπώσει αυτός που την πρωτοσκέφθηκε.

Όταν ήμουν μικρή ποτέ δεν μου άρεσαν οι ενάρξεις και τα καινούρια ξεκινήματα. Μου δημιουργούσαν μια ανεξήγητη αγωνία ανακατεμένη με φόβο κι ένα κάρο ανασφάλειες.

Έτσι όπως ακούω τον αέρα να φυσάει κάνοντας τα δέντρα να χορεύουν ρυθμικά στις άγριες διαθέσεις του, το μυαλό μου γυρίζει ασυναίσθητα στα παιδικά μου χρόνια.

Θυμάμαι την πρώτη μέρα του σχολείου-τότε που η σάκα μου ζύγιζε περισσότερο από εμένα- τη μαμά μου να φωνάζει εκνευρισμένη για να μην αργήσουμε στον αγιασμό κι εμένα κλεισμένη στο μικρό μπάνιο του πατρικού μου να προσπαθώ να ανασυγκροτήσω τις δυνάμεις μου για να τα βγάλω πέρα σε αυτό που με το παιδικό μυαλό μου θεωρούσα ακατόρθωτο.

Η ανασφάλεια του αν θα τα καταφέρω τις περισσότερες φορές με έκανε να χάσω την όποια μαγεία έχει μια καινούρια αρχή.

Ευτυχώς με τα χρόνια έμαθα να διαχειρίζομαι καλύτερα τους φόβους μου και να δίνω στα πράγματα τη διάσταση που τους πρέπει. Κάπως έτσι κατάλαβα ότι ένα καινούριο ξεκίνημα δεν κρύβει μόνο αγωνία αλλά μια μεθυστική ευφορία και την έξαψη της δημιουργίας. Η χαρά του να κάνεις κάτι καινούριο που σε εκφράζει, στο τέλος της ημέρας αφήνει μια γλυκιά γεύση που ζωγραφίζεται με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο σου.

Το «SΤΑΜΑΤINA'S VIEW» είναι το νέο μου blog και το αγάπησα πριν καν βγει στον αέρα… ίσως γιατί μου έχει λείψει η διαδικτυακή μας επικοινωνία και ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, ανησυχίες και απόψεις…ή ίσως επειδή είναι ένα ακόμα «καινούριο ξεκίνημα» από αυτά που πλέον απολαμβάνω.

Η πρόταση του FTHIS.GR, με βρήκε σε μια φάση προσαρμογής αλλά και απρόσμενης ευτυχίας. Με μια μπουμπού εννέα μηνών στο σπίτι να μπουσουλάει και να ανθίζει καθημερινά σα λουλουδάκι και με ένα μωράκι στην κοιλιά που σιγά σιγά διεκδικεί το χώρο του, όλα είναι αλλιώς. Συχνά σκέφτομαι ότι η ζωή θα έπρεπε να χωρίζεται σε π.μ. (προ μητρότητας) και μ.μ ( μετά μητρότητας) γιατί πρωτόγνωρα συναισθήματα χαράς βρίσκουν τρόπο και μπολιάζουν στην καρδιά κάθε λεπτό που περνά. Ήθελα πολύ να το ζήσω αυτό το ταξίδι και αν και ανατρέχω ήδη σε άπειρες εικόνες και στιγμές που κρατώ σα φυλαχτό, ξέρω ότι είμαι ακόμα στην αρχή του. Γι αυτό και μόνο είμαι ευγνώμων.

Από την άλλη στο κομμάτι της δουλειάς, τους τελευταίους μήνες μου δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσω διαφορετικά πράγματα που ούτε καν φανταζόμουν ότι μπορώ να κάνω. Αν εξαιρέσω το αγαπημένο μου ραδιόφωνο όπου περνάμε τα μεσημεροαπογεύματα μας στον Ρυθμό 9.49, ο ρόλος μου ως καθηγήτρια στη σχολή του Αντ1 αλλά και η πρώτη μου συγγραφική απόπειρα, ήταν κρυφά όνειρα που με έναν μαγικό τρόπο ήρθαν στην επιφάνεια και πραγματοποιήθηκαν… Το κεφάλαιο τηλεόραση προς το παρόν είναι κλειστό κι αν στην αρχή της σεζόν, η έκβαση των πραγμάτων με στενοχώρησε, πλέον είμαι σε θέση να καταλάβω ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο αρκεί να έχουμε την υπομονή να διαπιστώσουμε ποιος είναι αυτός. Άλλωστε όταν ένας κύκλος κλείνει, ένας καινούριος ανοίγει με τον ίδιο τρόπο που μέσα από τη δυσκολία... ξεπηδά πάντα μια ευκαιρία.

Το ρολόι μου δείχνει μεσάνυχτα και ο τελικός του Dancing With The Stars που βλέπω χαμηλόφωνα σε λίγο τελειώνει. Για να πω και τη μαύρη μου αλήθεια τα ματάκια μου κλείνουν από την κούραση. Η Νάγια σήμερα είχε όρεξη για παρέα και μας ξύπνησε από τις επτά… (Πριν από μια δεκαετία τέτοια ώρα έπεφτα για ύπνο μετά την καθιερωμένη σαββατιάτικη έξοδο, σκέφτομαι και γελάω μόνη μου). Γι αυτό κάπου εδώ θα σας αποχαιρετίσω…αφού πριν σας υποσχεθώ ότι θα βάλω τα δυνατά μου για να κρατήσω ζωντανό το ενδιαφέρον σας σε αυτήν την καινούρια μας σχέση.

Έχουμε να πούμε πολλά!
Καλή μας αρχή…

Υ.Γ1 Νιώθω ότι χρωστάω ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που με πρωτομύησαν στον κόσμο του blogging στο TSIMTSILICIOUS αλλά και στους καινούριους μου συνεργάτες στο  FTHIS.GR που με αγκάλιασαν από το πρώτο δευτερόλεπτο.

Υ.Γ 2 Μαίρη μου είπες να γράψω ό,τι θέλω σε αυτό το πρώτο μου κείμενο. Ελπίζω να μην το μετάνιωσες (l.o.l)

Υ.Γ 3 Αυτά που έχουμε αγαπήσει πάντα επιστρέφουν σε εμάς με κάποιον τροπο. Έτσι και το FTHIS ....επιστρέφει στη ζωή μου μετά από εννιά μήνες.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το τρέιλερ του STAMATINA'S VIEW.


FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR