counter

Σταμάτης Γαρδέλης: Το βιογραφικό, οι βιντεοταινίες, τα παιδιά του και η συμμετοχή στη "Φάρμα"

Σταμάτης Γαρδέλης: Το βιογραφικό, οι βιντεοταινίες, τα παιδιά του και η συμμετοχή στη "Φάρμα"
Σταμάτης Γαρδέλης: Το βιογραφικό, οι βιντεοταινίες, τα παιδιά του και η συμμετοχή στη "Φάρμα"

Ο Σταμάτης Γαρδέλης ήταν το απόλυτο ποπ είδωλο της δεκαετίας του 1980, αλλά και σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής.

Συμμετείχε στις πιο επιτυχημένες βιντεοταινίες, τα παράτησε για μια γυναίκα, ύστερα έκανε θέατρο, συμμετείχε σε παιχνίδια όπως το "Dancing with the Stars" και "Your Face Sounds Familiar", ενώ πλέον θα τον απολαμβάνουμε στη "Φάρμα" του ΑΝΤ1.

Σταμάτης Γαρδέλης - Βιογραφικό

  • Ο Σταμάτης Γαρδέλης γεννήθηκε στην Αθήνα 1 Μαΐου 1960
  • Το Ζώδιό του είναι Ταύρος
  • Έχει τρεις γιους. Τον Διονύση, τον Νικόλα και τον Μουσαφά

  • Ξεκίνησε την καριέρα του το 1981, σε ηλικία 21 ετών, όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη "Τα τσακάλια"

  • Ο Σταμάτης Γαρδέλης πρωταγωνίστησε σε πολλές βιντεοταινίες όπως "Βασικά καλησπέρα σας" (Οι ραδιοπειρατές), "Ρόδα, τσάντα και κοπάνα", "Σατανάδες στα σχολεία", "Ταξίδι στην πρωτεύουσα", "Καμικάζι αγάπη μου", "Οι επικίνδυνοι", "Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ", "Όταν οι ρόδες χορεύουν", "Περάστε φιλήστε τελειώσατε"

  • Η πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν το 1981 στη σειρά "Τ΄ ανάποδα" της ΕΡΤ όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο
  • Το 1991 δε δίστασε να φωτογραφηθεί ολόγυμνος για το γνωστό περιοδικό Playboy! Παρτενέρ του στη φωτογράφηση η καλλονή Άλεξ Μενέσες από το Μεξικό. Η φωτογράφηση πραγματοποιήθηκε στη λίμνη Στυμφαλία

  • Το 2010 - 2011 ο Σταμάτης Γαρδέλης πραγματοποίησε επιστροφή στα τηλεοπτικά δρώμενα, αφού συμμετείχε ως διαγωνιζόμενος στο "Dancing with the Stars" του ANT1 και επίσης εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά της Μυρτώς Κοντοβά, "Μίλα μου Βρώμικα"

  • Το 2016 συμμετείχε στον τρίτο κύκλο του "Your Face Sounds Familiar"

Σταμάτης Γαρδέλης: "Τίναξα την καριέρα μου στον αέρα για μια γυναίκα"

«Έχω φύγει, έχω τινάξει την καριέρα μου στον αέρα για μια γυναίκα. Το ’82 – ’83, όταν είχα κάνει τις πρώτες ταινίες μου. Τη φήμη στα 20 σου δεν τη διαχειρίζεσαι. Έφυγα με μία μηχανόβια. Κάναμε μία βόλτα -έναν κύκλο γύρω από το Θησείο, στο Αστεροσκοπείο- και μου λέει ‘τόση ήταν η βόλτα;’. ‘Τι, θες μεγαλύτερη;’, απάντησα. ‘Ναι’.Ε… και κόντρα στην κόντρα φτάσαμε στο Λος Άντζελες. Για έξι μήνες. Τα πέταξα όλα, έφυγα. Με έψαχναν. Δεν με ένοιαζε τίποτα. Δεν είχα λεφτά. Δούλευα στο Μπέβερλι Χιλς, είχα νοικιάσει ένα σπίτι, έφτιαχνα χάμπουργκερ και ζούσα αυτό το ‘αμερικάνικο όνειρο’ του μετανάστη στις μεγάλες λεωφόρους» είχε πει ο Σταμάτης Γαρδέλης ως καλεσμένος σε παλαιότερη εκπομπή της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου.

Λίγο πριν μπει στη Φάρμα ο Σταμάτης Γαρδέλης δήλωσε

"Είμαι ο Σταμάτης Γαρδέλης και μου αρέσουν τα άγνωστα ταξίδια των διαμετρικών αποστάσεων, της ονειρικής μέθης του απροσδιόριστου…"

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR