counter

Σπύρος Χατζηαγγελάκης: “Έχω φωτογραφίσει την ώρα που έπεφταν δίπλα μου μολότοφ”

Σπύρος Χατζηαγγελάκης: “Έχω φωτογραφίσει την ώρα που έπεφταν δίπλα μου μολότοφ”
Σπύρος Χατζηαγγελάκης: “Έχω φωτογραφίσει την ώρα που έπεφταν δίπλα μου μολότοφ”

Στο περιοδικό People έδωσε συνέντευξη ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης και μεταξύ άλλων μίλησε για την γειτονιά του στα Εξάρχεια αποκαλύπτοντας πως έχει φωτογραφίσει την ώρα που δίπλα του έπεφταν μολότοφ.

Γεννήθηκες στα Εξάρχεια. Η συγκεκριμένη γειτονιά γίνεται πολλές φορές επίκεντρο επεισοδίων και αναταραχών. Ποια είναι τα βιώματά σου;

Τα Εξάρχεια είναι μια πολυπολιτισμική γειτονιά, στην οποία αισθάνομαι ελεύθερος. Είναι τόπος ανταλλαγής ιδεών και ισότητας. Προσπαθώ να ζω με τον τρόπο που ζούσα, ανεξαρτήτως καταστολής. Η καταστολή στα Εξάρχεια είναι κρατική αλλά και καταστολή μέσω μαφιών. Οφείλουμε ως πολίτες να αντιδρούμε σε αυτό. Κάτω από το μπαλκόνι μου περιπολούν ΜΑΤ. Σε αντίθεση με άλλους ανθρώπους, νιώθω ανασφάλεια. Για να ξεκλειδώσω την είσοδο περνώ αναγκαστικά ανάμεσά τους. Τους κοιτάζω από πάνω μέχρι κάτω και λέω «Ποπο!Αυτός έχει καλαμίδες και όπλο». Όσο κατάματα μπορείς να τους κοιτάξεις τους βάζεις λίγο στη διαδικασία να σκεφτούν πόσο έξω από το φυσιολογικό είναι να βρίσκονται είκοσι ΜΑΤκάτω από το σπίτι σου με ημιαυτόματο. Θυμάμαι τα χαράματα να γελούν μεταξύ τους κι εγώ να βγαίνω στο μπαλκόνι για να τους πω να κάνουν ησυχία. Αν επικοινωνήσεις ουσιαστικά μαζί τους, ίσως αντιληφθούν ότι ενοχλείσαι.

Πόσο εύκολο είναι να απαθανατίσεις μια στιγμή με τη φωτογραφική σου μηχανή στα Εξάρχεια;

Έχω φωτογραφίσει την ώρα που έπεφταν δίπλα μου μολότοφ και δακρυγόνα. Οι πιο σπουδαίες φωτογραφίες έχουν βγει χωρίς άδεια. Αυτό είναι το τίμημα. Ενώ σέβεσαι τον συνάνθρωπό σου υπάρχουν περιπτώσεις που χάνεις τη στιγμή εάν ρωτήσεις. Όπως σε πολέμους, όταν οι ανταποκριτές περνούν δίπλα από μια οικογένεια που τρώει ανάμεσα στα χαλάσματα και τραβούν φωτογραφία. Ζητούν «συγγνώμη» αλλά τους εξηγούν πως έπρεπε να το κάνουν.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR