counter

Σπιτική μηλόπιτα από τα χεράκια της Αλεξάνδρας μου (Στο OLGA's BLOG)

Σπιτική μηλόπιτα από τα χεράκια της Αλεξάνδρας μου (Στο OLGA's BLOG)
Σπιτική μηλόπιτα από τα χεράκια της Αλεξάνδρας μου (Στο OLGA's BLOG)

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και τα μήλα βρίσκονται στην καλύτερη τους εποχή. Τι νοστιμότερο λοιπόν από μια μηλόπιτα την οποία μπορούμε να συνοδεύσουμε με τον πρωινό ή απογευματινό μας καφέ, να δώσουμε στα παιδιά μας ένα υγιεινό και γευστικό σνακ και φυσικά να την φάμε σαν επιδόρπιο με παγωτό της αρεσκείας μας.

Παρακάτω θα σας δώσω μια συνταγή μηλόπιτας, που πάλι φυσικά μου την έχει δώσει η μανούλα μου και θυμάμαι να την τρώω από όταν ήμουν παιδί. Τώρα πια την ετοιμάζουμε μαζί με την κόρη μου Αλεξάνδρα. Αυτή την συνταγή για το σημερινό θέμα την ετοίμασε στην κυριολεξία η Αλεξάνδρα με ελάχιστη δική μας βοήθεια.  Φανταστείτε λοιπόν πόσο εύκολη είναι αφού την καταφέρνει ένα παιδάκι μόλις 2,5 χρονών!!! Και σίγουρα πολλοί από εσάς που έχετε παιδιά γνωρίζετε ότι είναι μοναδική εμπειρία να μαγειρεύουμε με τους μικρούς μας σεφ καθώς είναι υπέροχα δημιουργικό και διασκεδαστικό… ίσως λιγότερο βέβαια γι αυτόν που καθαρίζει μετά την κουζίνα… χαχα!!!

Η συνταγή έχει ως εξής:

5 αυγά

1 κούπα σπορέλαιο

2 κούπες ζάχαρη

3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1-2 βανίλιες

Κανέλλα (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)

6 μήλα μεγάλα (εμείς βάζουμε και ένα πράσινο καθώς το αγαπάμε πολύ αφού ο πατέρας μου καλλιεργεί πράσινα μήλα. Δίνει πολύ ωραία γεύση και είναι μοναδικές οι ευεργετικές του ιδιότητες)

Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά τη βανίλια και τέλος το αλεύρι. Αφού κλείσουμε το μίξερ ρίχνουμε τα μήλα κομμένα σε κομματάκια και πασπαλίζουμε με κανέλλα. Τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή κουτάλι. Αφού λαδώσουμε ένα ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 45 λεπτά περίπου. Γίνεται… πώς να σας το εξηγήσω… σαν ένα κέικ που είναι υγρό λόγω του μήλου και κόβεται στα τετράγωνα κομμάτια. Απλά υπέροχο δηλαδή!!!

 Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR