counter

Σοφία Πήδουλα: “Με κακοποίησε, επί 28 χρόνια κλωτσάει και βρίζει παιδιά” - Σοκάρει η πρώην αθλήτρια της ενόργανης

Σοφία Πήδουλα: “Με κακοποίησε, επί 28 χρόνια κλωτσάει και βρίζει παιδιά” - Σοκάρει η πρώην αθλήτρια της ενόργανης
Σοφία Πήδουλα: “Με κακοποίησε, επί 28 χρόνια κλωτσάει και βρίζει παιδιά” - Σοκάρει η πρώην αθλήτρια της ενόργανης

Μετά τις αποκαλύψεις της Μαρίας Παπάκου για σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή της, ακόμη μια καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, η πρώην αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Σοφία Πήδουλα μίλησε στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου “Χαμογέλα και πάλι” και σόκαρε με όσα είπε.

Η Σοφία Πήδουλα επεσήμανε πως το νούμερο των αθλητών που έχουν κακοποιηθεί στον χώρο της ενόργανης είναι τεράστιο.

«Έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος, επιτέλους ξανανοίγει ο φάκελος. Όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία πριν ένα χρόνο, μέσω FB καταλήξαμε να είμαστε περίπου 130-150 άτομα. Δεν πρόκειται για 27 ανθρώπους που έχουν κακοποιηθεί. Απλά αυτοί έχουν κάνει επώνυμες καταγγελίες. Το νούμερο των αθλητών που έχουν κακοποιηθεί στο χώρο της ενόργανης είναι τεράστιο», είπε η Σοφία Πήδουλα.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Η Ομοσπονδία προκαλεί με τις δηλώσεις της. Λένε ότι ρίχνουμε σκιές στο άθλημα. Εμείς ρίχνουμε φως στο άθλημα, όχι σκιές. Τις σκιές και το σκοτάδι το ρίχνουν αυτοί που καλύπτουν τους ανθρώπους που επί χρόνια ολόκληρα κακοποιούν παιδιά. Περιμένουμε τι θα κάνει η εισαγγελία αυτή τη στιγμή».

«Έχω υποστεί σωματική, λεκτική και ψυχολογική κακοποίηση όταν ήμουν 9, 10, 11 ετών από συγκεκριμένο προπονητή που ακόμα βρίσκεται στον χώρο της γυμναστικής και είναι σε σωματείο της Θεσσαλονίκης. Επί 28 χρόνια κλωτσάει και βρίζει παιδιά. Τον συνάντησα κατά τύχη στη Θεσσαλονίκη και μούδιασα», περιέγραψε η Σοφία Πίδουλα.

«Δε θυμάμαι να είπα κάτι στους γονείς μου. Όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό, αναπτύσσεται πολύ περίεργη και άρρωστη σχέση ανάμεσα στον αθλητή που είναι παιδί και τον προπονητή που τον έχει ουσιαστικά σαν γονιό. Υπάρχει τεράστια χειραγώγηση. Μόνο ένα παιδί που το έχει ζήσει αυτό μπορεί να το καταλάβει. Στα προπονητήρια της Θεσσαλονίκης που ήμουν εγώ στους 10 προπονητές οι 7 χτυπούσαν και οι 3 έβλεπαν», κατέληξε η ίδια.

Στην πρωινή εκπομπή του Mega μίλησε και η πρωταθλήτρια της ενόργανης Βάσω Τσαβδαρίδου, η οποία βρίσκεται μεταξύ των αθλητών που έχουν προχωρήσει σε καταγγελία.

«Τα στοιχεία φυσικά και τα έχουμε δώσει στη Γυμναστική Ομοσπονδία και στην Ολυμπιακή Επιτροπή. Δεν ξέρω γιατί βγήκε αυτή η ανακοίνωση. Το ύφος της ήταν άθλιο και προσβλητικό. Έχουν τα στοιχεία. Έκλεισαν την υπόθεση, δεν έδωσαν τα στοιχεία στο διοικητικό συμβούλιο. Τελικά δεν έγινε τίποτα, μας χλεύασαν. Προσωπικά δε δέχτηκα απειλές, αλλά πολλές κοπέλες δέχτηκαν. Δέχτηκαν τηλεφωνήματα από τους καταγγελλόμενους και από παράγοντες της Ομοσπονδίας. Τους ζητήθηκε να αποτραβηχτούν από τις καταγγελίες, γιατί δε θα μπορέσουν να ξαναδουλέψουν στο χώρο της γυμναστικής. Φτάσαμε στο σημείο να πρέπει η Μαρία να βγει δημόσια να πει αυτά τα πράγματα. Ο σκοπός δεν ήταν να διαπομπεύσουμε πρόσωπα, για αυτό κινηθήκαμε με αυτόν τον τρόπο. Τα ονόματα τα δώσαμε στους αρμόδιους φορείς, δεν κάναμε ανώνυμη αναφορά», είπε η Βάσω Τσαβδαρίδου.

«Οι καταγγελίες οι δικές μας γνωρίζαμε ότι έχουν παραγραφεί. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι δε γίνεται να συνεχίζουν να εργάζονται», τόνισε και συνέχισε: «Εγώ έχω υποστεί σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία. Έφαγα ξύλο, υπέστην εξαντλητικές δίαιτες, φοβόμουν και τη σκιά μου, όπως και οι άλλες αθλήτριες. Το ξύλο ίσως τελικά να ήταν μέθοδος. Εμείς νομίζαμε ότι γινόταν επειδή κάναμε κάτι λάθος. Αλλά μιλώντας με πολλούς αθλητές, συνειδητοποίησα ότι είναι μια τακτική αυτό».

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR