counter

Σμαράγδα Καρύδη & Νίκος Κουρής: Γιατί δεν συμμετείχαν στις πορείες των ηθοποιών;

Σμαράγδα Καρύδη & Νίκος Κουρής: Γιατί δεν συμμετείχαν στις πορείες των ηθοποιών;
Σμαράγδα Καρύδη & Νίκος Κουρής: Γιατί δεν συμμετείχαν στις πορείες των ηθοποιών;

Με αφορμή τη συμμετοχή τους στη νέα συναρπαστική «αστυκωμική» σειρά IQ 160 του Star, η Σμαράγδα Καρύδη και ο Νίκος Κουρής μίλησαν πρόσφατα στο περιοδικό ΟΚ! και τον Γιώργο Πράσινο.

Ανάμεσα σε άλλα, οι δύο ηθοποιοί αναφέρθηκαν στο επίμαχο προεδρικό διάταγμα για το πτυχίο των ηθοποιών και εξήγησαν γιατί δεν συμμετείχαν στις πορείες που έγιναν.

Ποια είναι η θέση σας για το επίμαχο προεδρικό διάταγμα που εξισώνει το πτυχίο ενός ηθοποιού με το απολυτήριο Λυκείου; Κατεβήκατε στις πορείες;

Νίκος ΚουρήςΔεν κατέβηκα στις πορείες γιατί δεν πηγαίνω σε πορείες. Βεβαίως, στηρίζω τον αγώνα των ηθοποιών και έκανα κι εγώ απεργία για αυτό.

Σμαράγδα ΚαρύδηΈχω να κατέβω σε πορεία από τότε που ήμουν 20 γιατί έχω τρομακτική αγοραφοβία. Μου είναι ξένο να κατέβω σε πορείες. Από την άλλη, όποιος νιώθει έτσι, καλά κάνει και πηγαίνει.

Νίκος Κουρής: Πρέπει να γίνει μια σοβαρή κουβέντα για το πώς θα βρούμε κι εμείς έναν τρόπο να υπάρχουμε, έναν τρόπο που μας αξίζει. Αυτό απαιτεί σοβαρή μελέτη από την πολιτεία. Αυτή η ιστορία είναι είκοσι χρόνια, δεν είναι σημερινή.

Διαβάστε επίσης: ΙQ 160: Η υπόθεση, η πρεμιέρα και οι ηθοποιοί της νέας σειράς του Star

Σμαράγδα Καρύδη: Πρέπει να βάλουμε κάτω πολύ σοβαρά το θέμα της καλλιτεχνικής παιδείας στην Ελλάδα, όπως και τι σημαίνει υπουργείο Πολιτισμού. Το υπουργείο δεν είναι ένα γραφείο εκδηλώσεων και δεν σταματά ο ρόλος του στο να χρηματοδοτεί κάποιες παραστάσεις και συναυλίες. Μόνο αν βάλει βάσεις για την Ακαδημία Κινηματογράφου ή την Ακαδημία Τεχνών θα γίνει δουλειά. Μου θυμίζει τον δρόμο Αθήνας – Θεσσαλονίκης που άκουγα να τον εξαγγέλλουν από τότε που ήμουν μωρό και πέρασαν πενήντα χρόνια μέχρι να γίνει πράξη!

Νίκος ΚουρήςΕίναι αστείο το πόσο δεν ενδιαφέρεται η Πολιτεία για τίποτα, πόσο δεν ξέρει και δεν ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό. Δεν μπορεί να μην έχεις μια ακαδημία θεάτρου ή ένα πανεπιστήμιο που να συνεπάγεται αναβάθμιση των σπουδών και ένα πτυχίο που θα σου εξασφαλίζει είτε να πας σε μια ξένη χώρα είτε να διδάξεις με το πτυχίο σου. Πρέπει να γίνει αυτό που κάνουν όλες οι σοβαρές χώρες. Πρέπει να συνεννοηθούμε όλοι σε έναν κοινό παρονομαστή ότι η εκπαίδευση που λαμβάνουμε είναι ελλιπής. Και πρέπει να αναβαθμιστεί. Αυτό ξεκινά από το Δημοτικό.

Σμαράγδα ΚαρύδηΠρέπει να μπουν βάσεις. Είναι καλή ευκαιρία, με όλη αυτή την αντίδραση και αντίσταση, αυτό να γίνει τώρα. Ας δούμε τι γίνεται στις προηγμένες χώρες και ας ακολουθήσουμε. Ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος που έλεγα «φύγε εσύ», αλλά περίμενα ψύχραιμα και προσπαθούσα να κοιτάξω όλες τις παραμέτρους. Ας μη διχαζόμαστε άλλο και ας είμαστε ενωμένοι.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR