counter

Σμαράγδα Καρύδη: "Είσαι μαλ...ας"

Σμαράγδα Καρύδη: "Είσαι μαλ...ας"
Σμαράγδα Καρύδη: "Είσαι μαλ...ας"

Σμαράγδα Καρύδη

Η Σμαράγδα Καρύδη έδωσε συνέντευξη σε εβδομαδιαίο περιοδικό και μίλησε για την ηλικία της, την σχέση της με τον θάνατο αλλά και τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει κάποιος για να λέγεται φίλος της.

Την ηλικία σου, τη λες; Αν κλείσεις το κασετόφωνο θα σ' την πω. Δεν την κρύβω, αλλά από την άλλη, σιχαίνομαι να διαβάζω στα περιοδικά "η 35χρονη, η 45χρονη, ο 65χρονος". Μου θυμίζει τις παλιές εποχές, που έλεγαν στην τηλεόραση τις ηλικίες των εγκληματιών για να μην αναφέρουν το όνομά τους. Διαβάζω κάτι τίτλους... "Στα 40 της πιο ευτυχισμένη από ποτέ". Ποτέ δεν έχω γνωρίσει γυναίκα που να κλείνει τα 40 και να είναι ευτυχισμένη. Μου φαίνεται πολύ κακόγουστος τίτλος. Ότι τι δηλαδή; Μετράμε πόσα χρόνια μας έμειναν μέχρι να πεθάνουμε;

Εντάξει, δεν έχουμε όλοι θέμα με τις ηλικίες. Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για τους ανθρώπους και όλοι έχουμε θέμα με αυτό. Σε πάει κοντά στο θάνατο, στην ανημπόρια, στην αρρώστια. Και είναι για όλους κοινό.

Απ' ότι κατάλαβα, δεν τα πας καλά μαζί του. Όπως τα πάει όλος ο κόσμος. Μπορεί και λίγο καλύτερα ή χειρότερα, ανάλογα τη μέρα. Αν ξυπνάω το πρωί και μου αρέσω, είμαι μια χαρά. Αν όχι, δεν είμαι. Δεν μου αρέσει να μεγαλώνω, δεν μου αρέσει που θα γεράσω, δεν μου αρέσει που θα πεθάνω. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα αισθητικής το πως θα το αντιμετωπίσεις. Δεν θεωρώ ότι αντιμετωπίζεται με το να πρήξεις τα χείλη σου, να τσιτωθείς και να παραμορφωθείς. Μόνο αν μπορείς να κάνεις μια αισθητική παρέμβαση διακριτικά, χωρίς να βγάζει μάτι, συμφωνώ. Αλλά, αγάπη, δεν γίνεται στα 40 σου να θες να φαίνεσαι 20. Είναι άρρωστο. Έτσι είναι τα πράγματα. Και μετά πεθαίνουμε.

Πόσο ανεκτική είσαι με τους ανθρώπους; Πάρα πολύ. Και με τους φίλους μου, πιστεύω ότι νιώθουν πολύ άνετα να μου πουν το οτιδήποτε. Δεν κρίνω κανέναν, ούτε με σοκάρει κάτι, ούτε θα πάρω το δασκαλίστικο ύφος. Και ανέχομαι πράγματα που δεν μου αρέσουν. Γιατί κοιτάζω τις προθέσεις των ανθρώπων, όχι τις πράξεις τους. Αν κάποιος είναι χάλια, θα το κατανοήσω γιατί όλοι μας έχουμε άσχημες και όμορφες πλευρές. Σιχαίνομαι τους απόλυτους ανθρώπους, τους βαρετούς. Σιχαίνομαι τη φράση "επειδή είσαι φίλος μου, θα σου τα πω". Όχι, επειδή είσαι φίλος μου, θα σταθείς στο πλάι μου μέχρι να περάσει η καταιγίδα. Αλλιώς δεν είσαι φίλος. Είσαι μαλάκας. Τα μέτρια δεν μου αρέσουν. Τα χλιαρά.

Πηγή: Like

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR