counter

Σήμερα η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας

Σήμερα η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας
Σήμερα η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας

Προκόπης Παυλόπουλος

Η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου θα γίνει στη Βουλή στις 6 το απόγευμα. Εν συνεχεία ο νέος Πρόεδρος θα καταθέσει στέφανο στον Άγνωστο Στρατιώτη. Ακολούθως θα επιβιβασθεί οχήματος και η ειδική αυτοκινητοπομπή θα κατευθυνθεί μέσω της οδού Ηρώδου του Αττικού στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν δεξιά αριστερά του δρόμου αγήματα. Το αυτοκίνητο του νέου Προέδρου θα σταθμεύσει στην κάτω πύλη του Προεδρικού Μεγάρου. Ο κ. Παυλόπουλος θα κατέλθει κι εφόσον ο καιρός το επιτρέπει (αν δεν βρέχει) θα προχωρήσει πεζή προς το περιστύλιο. Πάντα δεξιά κι αριστερά μέσα στον κήπο του Μεγάρου θα υπάρχουν αγήματα ευζώνων. 

Στην κεντρική είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου θα τον αναμένει ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας. Μαζί θα κατευθυνθούν στο γραφείο του Προέδρου που βρίσκεται δεξιά της εισόδου. 

Εκεί, δεν θα καθίσουν στον γνωστό καναπέ που συνήθως ο Πρόεδρος δέχεται τους καλεσμένους του, αλλά όρθιοι μπροστά στο γραφείο θα προχωρήσουν σε προσφώνηση και αντιφώνηση. Με το τέλος τους ο κ. Παυλόπουλος θα συνοδεύσει στην έξοδο τον κ. Παπούλια ο οποίος θα αναχωρήσει προς την κατοικία του με το αυτοκίνητο του. 

Στο Σάββατο στις 12μ., όπως ακριβώς συμβαίνει και κάθε Πρωτοχρονιά, ο κ. Παυλόπουλος θα δεχθεί στη μεγάλη αίθουσα τελετών του Μεγάρου τα συγχαρητήρια από την πολιτική, στρατιωτική και θρησκευτική ηγεσία .

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR